Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile genelge! 5 milyon kişiye eğitim verilecek

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile genelge! 5 milyon kişiye eğitim verilecek

Paylaş
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile genelge! 5 milyon kişiye eğitim verilecek

İçişleri Bakanlığı 2021-2025 arasını kapsayan ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4’üncü Ulusal Eylem Planı’ doğrultusunda yeni bir genelge hazırladı. 81 ile gönderilen genelge ile kadına yönelik şiddetle mücadelede kalıcı ve etkin başarının elde edilmesi hedefleniyor. İşte yeni önlemler...

Türkiye’nin kanayan yarası kadına yönelik şiddetle ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan önemli bir adım geldi. 81 ilin valilerine gönderilen genelgeyle 5 milyon erkeğe aile içi ve kadına yönelik şiddet konusunda eğitim verilmesi istendi.

Haberin Devamı

SIĞINMA EVİ ARTACAK

Kadın konukevlerinin sayısı artırılacak. Nüfusu 100 binin üzerindeki belediyelerin 2022 yılı içinde en az 10 yeni konukevi ya da sığınma evi açması sağlanacak. Halen 3.4 milyon kadının indirdiği KADES uygulamasının yıl sonuna kadar 5 milyon indirme sayısına ulaşması sağlanacak.

BİLDİRİM SİSTEMİ

Boşanma süreci devam eden ya da hakkında tedbir kararı bulunan tutuklu ve hükümlüler tahliye edilirse kolluk güçlerine anında bildirim sağlayacak bir sistem oluşturulacak. 2022’de en az 5 milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme eğitimleri verilecek.

500 YENİ KELEPÇE
Kadına şiddet uygulayanlara takılan elektronik kelepçe sayısı 1000’den 1500'e yükseltilecek. Elektronik kelepçe anlık izleme ünite sayısı 12’den 24’e çıkartılacak. Jandarmadaki aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele şube müdürlüğü / kısım amirliği sayısı 97’den 127’ye yükseltilecek.

Haberin Devamı

POLİS TAKVİYESİ

Emniyet bünyesindeki aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele büro amirliklerine 1000 yeni polis takviyesi yapılacak. Jandarma’da 50 bin rütbeli personel ile 10 bin erbaş ve ere, Emniyet bünyesinde toplam 50 bin personele kadına yönelik şiddet konusunda eğitim verilecek.