Gündem İki ilde peş peşe orman yangını! Yanan evler var, santralleri alevler sardı

İki ilde peş peşe orman yangını! Yanan evler var, santralleri alevler sardı

Paylaş
İki ilde peş peşe orman yangını! Yanan evler var, santralleri alevler sardı

Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını giderek büyüyor. Rüzgarın 50 kilometreye ulaştığı Datça'da, alevler Mesudiye mahallesine ulaştı. Edinilen son dakika bilgisine göre; alevlerin hızla ilerlemesi sonucu bölgede evler tahliye edilmeye başlandı. Benzer bir yangında İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkiinde çıktı. Makilik alanda çıkan yangın nedeniyle yol trafiğe kapatılırken alevler Rüzgar Enerji Santralleri (RES)’nin de etrafını sardı.

Datça’nın Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne durumu bildirdi. 

Haberin Devamı
Datça'da orman yangını Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.


ASKERİ BİRLİKLER DE SAHAYA İNDİ

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 söndürme uçağı, 9 helikopter, 20 arazöz, 9 su tankeri ve 3 dozer ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Söndürme çalışmalarına askeri birliklerle, çevredeki sitelerin yangın söndürme ekipleriyle, bazı inşaat firmalarının beton mikserleriyle de destek verildi.

YOL KAPATILDI

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, kuvvetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi. Alevler sahile doğru ilerlerken, tedbir amacıyla Datça - Palamutbükü ve Datça-Marmaris kara yolu trafiğe kapatıldı.

1 EV YANDI

Muğla'nın Datça ilçesinde 12.21'de çıkan orman yangınına ilk müdahalenin 12.35'te yapıldığı bildirildi. Orman yangınına takviye olarak 2 söndürme uçağı, 5 helikopter, 55 arazöz, 93 iş makinesi ve 400 orman işçisi gönderildi. Alevlerin ilerlediği Mesudiye Mahallesi Döşeme mevkinde bir ev yandı, o bölgedeki evler de tedbir amacıyla tahliye edildi.

Haberin Devamı

ARAZÖZ DEVRİLDİ

Öte yandan takviye olarak bölgeye gönderilen arazözlerden biri virajda devrildi. Arazözün sürücüsü ve içindeki bir orman işçisi kazayı yara almadan atlattı.

DATÇA KAYMAKAMI'NDAN YANGIN İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Datça Kaymakamı Mesut Çoban, "Yangın yerleşim alanlarını tehdit etmiyor. Ancak bölgede yoğun bir duman oluştu." açıklamasında bulundu.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

OGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Muğla, Datça, İzmir ve Urla’da çıkan orman yangınlarına ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları yeşil vatanımızı alevlere karşı korumak için mücadele ediyor” ifadelerine yer verildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Muğla Valiliğinden orman yangını ile ilgili yapılan açıklamada alevlerin kontrol altına alınabilmesi için tüm imkanların seferber edildiği belirtilirken, "Datça Mesudiye Kocadağ mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangınına 9 helikopter, 5 uçak, 20 arazöz, 9 su tankeri, 3 dozer ile müdahale edilmektedir. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi yönlendirilmiştir. Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

İZMİR'DE DE YANGIN ÇIKTI, RES'LERİN ETRAFINI ALEVLER SARDI

Datça'daki orman yangını sürerken İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkii, makilik alanda da makilik alanda yangın çıktı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 3 uçak, 5 helikopterle havadan, çok sayıda arazöz ile karadan müdahale ediyor. Öte yandan yangın, Rüzgar Enerji Santralleri (RES)’ninde etrafını sardı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, İzmir-Çeşme otoyoluna kadar ilerledi. Bu nedenle, İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkii, makilik alanda çıkan yangın nedeniyle trafiğe kapandı.