Gündem İletişim Başkanı Altun: Türkiye'nin Avrupa'ya öğrettiği derslerden biridir

İletişim Başkanı Altun: Türkiye'nin Avrupa'ya öğrettiği derslerden biridir

Paylaş
İletişim Başkanı Altun: Türkiye'nin Avrupa'ya öğrettiği derslerden biridir

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan 'Ukrayna'da Savaş: Bölgesel ve İnsani Sonuçlar' konferansında açıklamalarda bulundu. Altun, 'Savaş sırasında Avrupalı müttefiklerimizin Ukraynalı mültecilere açık kapı politikası uygulaması son 20 senede Irak'tan Suriye'ye kadar mültecilere kapılarını açan Türkiye'nin Avrupa'ya öğrettiği derslerden biridir.' dedi.

İletişim Başkanı Altun'dan 'Ukrayna'da Savaş: Bölgesel ve İnsani Sonuçlar' konferansında açıklamalar

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığınca Ankara’da düzenlenen 'Ukrayna'da Savaş: Bölgesel ve İnsani Sonuçlar' konulu konferansın açılışında konuştu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye için bölgesindeki krizlere dair en önemli mevzu bu krizlerin yarattığı insani dram ve yıkım, trajedilerdir. Türkiye son 20 yılda insani yardımlara müdahalesini dış politikadaki en önemli sac ayaklarından biri haline getirdi. İnsani dramlar konusunda dünyayı uyardık.

Türkiye, bu konudaki en cömert ve en ilkeli tutumu göstermiştir. Ülkemiz, göçmen karşıtı ırkçı dalgaya da yenilmemiştir. Savaş sırasında Avrupalı müttefiklerimizin Ukraynalı mültecilere açık kapı politikası uygulaması son 20 senede Irak'tan Suriye'ye kadar mültecilere kapılarını açan Türkiye'nin Avrupa'ya öğrettiği derslerden biridir.

Haberin Devamı

Türkiye'nin tecrübeleri göstermiştir ki mülteci konusu orta ve uzun vadede planlama yapılması gereken bir süreçtir.

Türkiye olarak Ukrayna'daki savaşın yaratacağı mülteci sorunu için çözüm geliştirilmesini en önemli önceliklerden biri olarak görüyoruz.