Gündem İstanbul Hava Durumu 10-11 Ağustos! Yağmur nerelerde yağacak, ne zaman bitecek?

İstanbul Hava Durumu 10-11 Ağustos! Yağmur nerelerde yağacak, ne zaman bitecek?

Paylaş
İstanbul Hava Durumu 10-11 Ağustos! Yağmur nerelerde yağacak, ne zaman bitecek?

İstanbul’un hava durumu bugünün en çok merak edilen konularından biri oldu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada sağanak yağışların ani sel, su baskını ve yıldırıma neden olacağı belirtilirken, Vali Yerlikaya da vatandaşlara olumsuz hava koşullarına karşı uyardı. Peki, Yağmur nerelerde yağacak, ne zaman bitecek? İşte 10-11 Ağustos 2022 İstanbul hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgilere göre İstanbul’da yağış 10 Ağustos Çarşamba günü öğlen saatleri itibariyle başladı. Paylaşılan hava durumu raporuna göre yağmur yağışına kimi bölgelerde kuvvetli rüzgar da eşlik edecek. Kocaeli, Düzce, Zonguldak ve Sakarya gibi iller de İstanbul ile birlikte turuncu kodla uyarıldı. İşte 10-11 Ağustos İstanbul hava durumu raporunun ayrıntıları…

Haberin Devamı

10-11 AĞUSTOS 2022 İSTANBUL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmeler ve radar verilerine göre; halen İstanbul'un batı çevrelerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece ve Arnavutköy ilçelerinde bugün öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yağış uyarısında bulundu.

 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sevgili İstanbullular, Perşembe(yarın) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakası’nda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım" dedi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un batısında başlayıp öğlene doğru geneline yayılacak akşama sona erecek. Yarın sabaha karşı tekrar başlayacak akşama kadar devam edecek. Bugün 32 derece, yarın 29 derece" mesajını paylaştı.

 

YAĞMUR NERELERDE YAĞACAK, NE ZAMAN BİTECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük ve Ardahan çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ve İstanbul'un batı kesimlerinde (Çatalca ve Silivri çevreleri), öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA VALİLİĞİ: KUVVETLİ SAĞANAK ETKİLİ OLACAK

Haberin Devamı

Ankara Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinden sonra görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Ankara çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı belirtildi.