Gündem İstanbul ve Ankara'da yağmur alarmı! Caddeler su altında! Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı

İstanbul ve Ankara'da yağmur alarmı! Caddeler su altında! Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı

Paylaş
İstanbul ve Ankara'da yağmur alarmı! Caddeler su altında! Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya için turuncu kodlu uyarıda bulundu. İstanbul'da beklenen sağanak yağış başladı. Esenyurt-Beylikdüzü çevresinde kanalizasyon ve su tahliye kanalları patladı, caddeler sular altında kaldı. Ankara Valiliği kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. AKOM, 2 güne dikkat çekerek vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında en yoğun yağışı alacak ilçeleri sıraladı. İşte 10 Ağustos 2022 Çarşamba hava durumu uyarıları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük ve Ardahan çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ve İstanbul'un batı kesimlerinde (Çatalca ve Silivri çevreleri), öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı
İstanbul'da sağanak uyarısı: Yağış ne kadar sürecek? Yağış ne kadar sürecek? Nereler riskli görülüyor? Detayları, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.

 AFAD DUYURDU: LÜTFEN TEDBİRLİ OLALIM

AFAD'ın son dakika hava durumu açıklaması şöyle

İstanbul (Anadolu Yakası)
Kocaeli
Zonguldak
Düzce
Sakarya

@meteoroloji_twi bu illerimizi yarın (11 Ağustos) için TURUNCU kodla uyarıyor!

Şiddetli yağışlar sonucu sel, su baskını ve kıyılarda hortum yaşanabilir.

Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım.

Sağanak yağış nedeniyle caddeler sular altında kaldı İstanbul'da 2 gün boyunca sürmesi beklenen sağanak yağmur, gece saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Esenyurt-Beylikdüzü çevresinde etkili olan sağanak yağış kanalizasyon ve su tahliye kanallarının patlamasına neden oldu. Caddeler sular altında kaldı.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN YAĞIŞ UYARISI

 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yağış uyarısında bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sevgili İstanbullular,Perşembe(yarın) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakasın’da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım" dedi.

Haberin Devamı

 

İSTANBUL'A SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmeler ve radar verilerine göre; halen İstanbul'un batı çevrelerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece ve Arnavutköy ilçelerinde bugün öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

ANKARA VALİLİĞİ: KUVVETLİ SAĞANAK ETKİLİ OLACAK

Ankara Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinden sonra görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Ankara çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı belirtildi.

 

PROF. DR. ŞEN: YARIN SABAH YAĞMUR YENİDEN BAŞLAYACAK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un batısında başlayıp öğlene doğru geneline yayılacak akşama sona erecek. Yarın sabaha karşı tekrar başlayacak akşama kadar devam edecek. Bugün 32 derece, yarın 29 derece" mesajını paylaştı.

Prof. Dr. Şen, "Silivri-Çatalca bölgesinde öğlene kadar devam edecek bu. Rögarlar kapandıysa tabii su baskını oluyordur. Bu gibi durumlarda caddelerdeki rögar kapaklarının temizlenmesi lazım suyun tahliyesi için. Vatandaşların bodrum katı olan yerlerde su baskınını önlemek için kum torbası koyması lazım. Şu anda yapılacak bir şey yok artık" dedi.

Haberin Devamı

 

İSTANBUL ESENYURT VE BEYLİKDÜZÜ'NDE YAĞIŞ BAŞLADI

İstanbul'da bazı ilçelerde sabah saatlerinde yağış etkili oldu. Esenyurt ve Beylikdüzü'nde aniden bastıran sağanak nedeniyle bazı alt geçitler suyla doldu. Yine bazı sokak ve caddelerde rögarlar taştı. Yağış sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.

2 METRELİK ÇUKURA DÜŞTÜ

Esenyurt Yeşilkent Mahallesi'nde yağış nedeniyle oluşan 2 metrelik çukura servis aracı düştü. İçerisinde sürücü ve bir yolcunun olduğu servis aracının sol ön tekeri oluşan çukura girdi. Rögarların taştığı anlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı.Sokak üzerine gelen belediye ekipleri çalışma başlattı.

"ARABANIN AĞIRLIĞI İLE YOL ÇÖKTÜ"

Yaşanan seli anlatan servis şoförü, " Yağmur çok şiddetli yağıyordu, zaten ön taraf patlamıştı ben de sağa dönmek istedim. O sırada arabanın ağırlığı ile yol çöktü. Bir yolcum vardı. Ben de diğer kapıdan indim. Baya şiddetli yağdı. " dedi.

Haberin Devamı

Mahalle sakini İbrahim Çabalak, "Yağmur çok şiddetliydi. 3-4 kez aynı yerde çukur oluştu. Rögar patlıyor sürekli. Yaralanan olmadı maddi hasar meydana geldi. Sokakta baya kötü." şeklinde konuştu.