Gündem İstanbul'da binlerce 'Pitos' ve 'Amfora'ya el konuldu!

İstanbul'da binlerce 'Pitos' ve 'Amfora'ya el konuldu!

Paylaş
İstanbul'da binlerce 'Pitos' ve 'Amfora'ya el konuldu!

İstanbul Beykoz’da 3 ayrı depo ve bahçeye düzenlenen operasyonda, Roma, Bizans ve Helenistik dönemine ait binlerce 'Pitos' ve 'Amfora'ya el konuldu. Sütun başları ve hat levhaların da bulunduğu tarihi objeler 9 kişilik arkeolog ekibiyle incelenecek…

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ’ın haberine göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Beykoz’da bahçe düzenlemesi yapan bir firmanın depo ve bahçelerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

10 TIR DOLUSU TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan operasyonda, Helenistik, Bizans ve Roma dönemine ait 10 TIR dolusu esere el konuldu.

AMFORA VE PİTOS TARLASINI POLİS DRONLA GÖRÜNTÜLEDİ

Tarihi eserlerin seçilmesi için İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü, Türk İslam Eserleri Müzesi Müdürlüğü ve Askeri Müzesi Müdürlüğü’nden 9 kişilik özel bir ekip oluşturuldu. Bu ekip aylarca çalışarak bu eserleri inceleyip tarihi nitelikte olanlara el koyacak.

İstanbul’da Amfora ve Pitos tarlası İstanbul Beykoz’da 3 ayrı depo ve bahçeye düzenlenen operasyonda, Roma, Bizans ve Helenistik dönemine ait binlerce “Pitos” ve “Amfora”ya el konuldu. Sütun başları ve hat levhaların da bulunduğu tarihi objeler 9 kişilik arkeolog ekibiyle incelenecek.