Gündem İstanbul'da patlama sonrası büyük yangın! Dehşet anları kamerada, 3 işçiden kahreden haber

İstanbul'da patlama sonrası büyük yangın! Dehşet anları kamerada, 3 işçiden kahreden haber

Paylaş
İstanbul'da patlama sonrası büyük yangın! Dehşet anları kamerada, 3 işçiden kahreden haber

İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Boya Vernikçiler Sanayi Sitesi'nde bulunan bir fabrikada yangın sonrası patlama meydana geldi. Fabrikada büyük çaplı patlama meydana gelirken, patlama anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. İstanbul Valiliği, patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığını açıkladı. İstanbul itfaiyesinden yapılan açıklamada bitişik nizam 6 iş yerindeki yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. İtfaiyenin soğutma çalışmaları devam ederken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında Tuzla'daki patlamanın ardından önemli uyarılarda bulundu. İşte o görüntüler...

Tuzla’da Vernikçiler sanayi sitesi içerisinde bulunan bir vernik fabrikasında saat 13.00 sıralarında büyük çaplı patlama meydana geldi. Patlama sesi Anadolu Yakasının farklı ilçelerinden de duyuldu. Patlamanın ardından fabrika alev alev yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı
Tuzla'daki yangında patlama anı kamerada İstanbul Tuzla'da Orhanlı sanayi bölgesinde bir fabrikada yangın çıktı. Zaman zaman patlamalarında meydana geldiği fabrikadaki yangına itfaiye müdahale etmeye çalışıyor.

PATLAMA ANI KAMERADA

Fabrikada meydana gelen patlama anı ise vatandaşın cep telefonu kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde fabrikanın yandığı esnada bir patlamanın yaşandığı ve patlama nedeniyle çevreye bazı parçaların saçıldığı görülüyor. Patlamanın ardından yangının ağaçlık alana sıçradığı belirtiliyor. Öte yandan yangına müdahale eden ve yoğun dumandan etkilenen itfaiye ekiplerini bölgede bulunan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

ZARAR ÇOK BÜYÜK

Fabrika önündeki araçlar ve çevredeki fabrikalarda büyük hasar oluştu. Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği fabrikadaki yangına itfaiye müdahale etmeye çalışıyor.

6 İŞ YERİNE SIÇRADI

Söndürme çalışmaları sırasında zaman zaman patlama sesleri de duyuldu. Meydana gelen patlamalar sonucunda ateş parçalarının çevredeki 6 işyerine daha sıçradığı kaydedildi.

Haberin Devamı

3 ÇALIŞAN HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valiliği'nden Tuzla'daki fabrika patlamasına ilişkin yapılan açıklamada işçinin hayatını kaybettiği, 9 işçinin de yaralandığı belirtildi. Açıklamanın devamında, "Bugün saat 13.15'te Tuzla ilçesi Ortamahalle Atayolu Caddesinde kimyevi üretim yapılan, Boya ve Vernikçiler Kooperatifindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, ambulans, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yapılan müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca, yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür. Yangında hafif şekilde yaralanan (9) işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, (T.A), (M.Ö) ve (T.T) adlı (3) işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. Yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangın ve patlamalarla ilgili soruşturma başlatan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "Tuzla Orhanlı Sanayi Bölgesinde meydana gelen patlamayla ilgili Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış, olay yerine Cumhuriyet Savcımız intikal etmiş olup, vefat eden 3 kişinin ölü muayene işlemleri yapılacaktır." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul'un Tuzla ilçesinde bir fabrikada çıkan yangına ilişkin inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdi.

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz yangındaki son durumu canlı yayında aktardı...

Tuzla'daki 3 katlı boya fabrikasında çıktı yangın, çok şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Anında gökyüzüne dumanlar yükselmeye başladı. Kapkara bulutların gökyüzünü kapladığını söyleyebiliriz. Bu noktada ara ara, patlamanın birden fazla kez gerçekleştiği bilgisini aldık. Olay yerine doğru ilerlerken alevlerin çevrede bulunan ağaçlara da sıçradığını gördük. Ekipler müdahalesini sürdürüyorlar. Yangının kontrol altına alınmaya başlandığını söyleyebiliriz ancak boya fabrikası olduğu için patlama ihtimaline karşı önlemler alınıyor.

"FENALAŞAN İTFAİYE EKİBİ HASTANEYE KALDIRILDI"

Dumandan etkilenen itfaiye erleri olduğunu da söyleyebiliriz. Yangının neden kaynaklandığı bilinmiyor. Buradaki çalışanlarla konuştuğumuzda bombayı andıran bir patlama sesini duyduklarını söylüyorlar. Çevredeki fabrikalarda çalışanlar da güvenli bölgelere alındılar. Polis ekipleri kimsenin çıkmasına müsaade etmiyor. Dakikalar öncesine kadar çok yoğun dumanların gökyüzünü kapladığını görebiliriz. Neredeyse 10 itfaiye aracı geldi ancak hala gelmeye devam ediyor. Dumandan etkilenen itfaiye erleri için de ambulanslar sevk edildi. Fenalaşan itfaiye ekibi de hastaneye kaldırıldı. Fabrika yanmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

PROF. DR. ŞEN: MUTLAKA MASKE TAKIN, BÖLGEDEN UZAKLAŞIN

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında Tuzla'daki patlamanın ardından önemli uyarılarda bulundu.

İşte Prof. Dr. Şen'in açıklamaları...

Bu sıradan bir duman değil, kimyasal maddeden çıkan tehlikeli bir duman. Bu dumanı teneffüs etmemek lazım, teneffüs edildiğinde ciddi sağlık sorunları olabilir. Maske takmak gerekir, N-95 gibi. Bu asit yağışlarına neden olabilirdi. Dumanlar buluta kadar gitseydi asit yağışları da meydana gelebilirdi. Bunun içinde kimyasal maddeler var. Yani bir ev yansa karbondioksit çıkar ama bu yangının içinde kimyasal madde var. Diğer dumanlardan farkı içerisindeki kimyasallar. Onun için o civardakilerin maske takması lazım. Oradan uzaklaştırılmaları lazım.

Haberin Devamı

Olay yerinden görüntüler: