Gündem İstanbul'da son bir haftada 17 bin 116 düzensiz göçmen yakalandı

İstanbul'da son bir haftada 17 bin 116 düzensiz göçmen yakalandı

Paylaş
İstanbul'da son bir haftada 17 bin 116 düzensiz göçmen yakalandı

Düzensiz göçle mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, şehirde son bir haftada 17 bin 116 düzensiz göçmenin yakalandığı duyuruldu.

Düzensiz göçle mücadele tüm hızıyla sürerken İstanbul Valiliği yeni açıklamalarda bulundu. Son bir haftada 17 bin 116 düzensiz göçmenin sınırdığı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiği bildirildi. Öte yandan bu gece de 183 düzensiz göçmenin İstanbul Havalimanı'ndan ülkelerine geri gönderileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden de açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; İstanbul’da düzensiz göçle mücadele çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Fatih'te yapılan denetimde 441 kaçak göçmen yakalandı İstanbul'da yapılan denetimlerde 441 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Son bir hafta içinde güvenlik güçlerimizce ilimizde yakalanan 17.116 düzensiz göçmen, sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğümüze teslim edildi.

Diğer illerdeki Geri Gönderme Merkezlerine sevk edilen ve sınırdışı işlemleri tamamlanan, Afganistan uyruklu 377 düzensiz göçmen, dün gece saatlerinde ülkelerine geri gönderildi.

Düzensiz göçmenlerin sınırdışı edilmesi çalışmaları kapsamında, işlemleri tamamlanan 183 düzensiz göçmenin, İstanbul Havalimanı'ndan bu gece ülkelerine geri gönderilmesi planlanmıştır.

Haberin Devamı