Gündem İstanbul'daki patlama sonrası son durumu

İstanbul'daki patlama sonrası son durumu

Paylaş
İstanbul'daki patlama sonrası son durumu

İstanbul Beşiktaş'taki hain terör saldırısı sonrası son durum ne? Şehit ve yaralı sayısıyla ilgili resmi açıklama var mı? Türkiye'yi yasa boğan terör saldırısıyle ilgili son bilgilerİ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı: 29 şehit, 166 yaralı

İSTANBUL'DAKİ PATLAMA SONRASI SON DURUM

Haberin Devamı

Terör bir kez daha alçak yüzünü gösterdi. Amonyum nitratla güçlendirilmiş plastik patlayıcı yüklü araç, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibinin bulunduğu noktada patlatıldı.

Hain saldırı

son dakika

haber

iyle ajanslara ve haber televizyonlarının ekranlarına düştü.

Saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'maalesef şehit ve yaralılarımız var ' dedi.

ACI BİLANÇO 04.20'DE AÇIKLANDI

Beşiktaş'taki çifte saldırıda şehit ve yaralı sayısıyla ilgili bilgi sabaha karşı 04.20'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verildi. Bakan Soylu şunları kaydetti:

"29 ŞEHİDİMİZ VAR"

Bomba yüklü araç Beleştepe diye tabir edilen alanda çevik kuvvet polisini hedef alıyor. 45 saniye sonra ise bir canlı bomba güvenlik tedbiri alan polis ekibinin bulunduğu yerde kendisini patlatıyor. 2'si sivil, 27'si polis 29 şehidimiz,166 yaralımız var. Saldırıyla ilgili 10 kişi de gözaltında.

Haberin Devamı

ŞİŞLİ ETFAL'DE 23 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Çok sayıda yaralının kaldırıldığı Şişli Etfal Hastanesi ise yaralılarla ilgili "26 yaralı taburcu edildi, ​23'ünün tedavisi sürüyor" açıklamasında bulundu.

BEŞİKTAŞ'TAKİ SON DURUM NE?

Beşiktaş - Bursaspor maçının ardından çevik kuvvet polislerine yönelik iki bombalı saldırıyla ilgili güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor.

Olay yerinde hasar gören araçlar, çekici yardımıyla kaldırılıyor.

Patlamanın yaşandığı noktaların yakınındaki Meclis-i Mebusan ve Dolmabahçe caddelerinde trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

Polis ekiplerinin önlem aldığı olay yerinde belediye işçileri de temizlik için araçların tamamen kaldırılmasını bekliyor.

İKİ AYRI PATLAMA OLDUĞU İDDİASI

İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde teyide muhtaç bilgiler geldiğini belirten İçişleri Bakanı

Süleyman Soylu

, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey." ifadelerini kullandı.

İşte MOBESE kameralarına yansıyan patlama anı:

BAKANLAR, YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, patlamada yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA: O AŞAĞILIK RUHLARI ÖLÜME GÖNDEREN...

Başbakan Binali Yıldırım, Bursaspor-Beşiktaş futbol maçından sonra saat 22.29’da futbol taraftarlarını, güvenlik güçlerini hedef almak üzere alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde şehitler ve yaralılar olduğunu belirterek, "Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız." ifadesini kullandı.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam İstanbul Beşiktaş’ta insanlığa, hayata, huzura, masumiyete düşman olduğunu karanlık ve kalleş yüzünü bir kez daha göstererek bomba patlatan insanlık düşmanı katilleri şiddetle lanetledi.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"80 milyon vatandaşımızla birlikte vicdan sahibi olan bütün insanların da laneti terör örgütlerinin ve onlara yardım ve yataklık yapanların, arka çıkanların, göz kırpanların üzerine olsun. Bursaspor-Beşiktaş futbol maçından sonra saat 22.29’da futbol taraftarlarını, güvenlik güçlerimizi hedef almak üzere alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde ne yazık ki şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız.

Haberin Devamı

Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye’yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum. Aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yaralılarımıza şifa diliyorum. Hayata kasteden katiller ve kendi bedenlerini de imha eden o aşağılık ruhları ölüme gönderen odaklar da hak ettikleri cevabı alacaklardır. Hükümetimiz ve bakanlarımız alçak saldırının aydınlanması için bütün dikkatiyle teyakkuz halindedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daima insanlığın vicdanı olan ülkemizi, milletimizi ve devletimizi korusun."

Beşiktaş'taki patlama sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

Haberin Devamı

İstanbul Beşiktaş'ta patlama: 29 şehit

İstanbul Beşiktaş'taki patlama anı Üsküdar'dan görüntülendi