Gündem İstanbul dahil onlarca ile uyarı! Bu saat aralığına dikkat

İstanbul dahil onlarca ile uyarı! Bu saat aralığına dikkat

Paylaş
İstanbul dahil onlarca ile uyarı! Bu saat aralığına dikkat

Meteoroloji'nin günlerdir uyarısını yaptığı gün geldi çattı. Meteoroloji'nin son raporuna göre bugün batı kesimler sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredecek. İstanbul dahil onlarca ilde yüksek sıcaklıkların görüleceği ifade edilirken vatandaşlara 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları çağrısı yapıldı.

29 Mayıs Pazar güncel hava durumu rapor yayımlandı. Buna göre, İstanbul dahil birçok ilde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Mega kentte yarın hava sıcaklığının 33 dereceyi bulması bekleniyor.

Haberin Devamı

BU SAAT ARALIĞINA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan güncel hava tahmin raporuna göre yurt genelinde hava sıcaklıkları yükselmeye devam edecek. Aniden artan sıcaklık ve neme karşı vatandaşları uyardı. Uzmanlar, yaşlılar ve çocukların saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar, vatandaşları dışarı çıkarken gözlük ve şapka takmaları ve güneş kremi kullanmaları konusunda da uyarıyor. İstanbul dahil birçok ilde hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

İstanbul'da gündüz en yüksek sıcaklığın 33 derece olması bekleniyor yurdun en sıcak şehri ise 40 derece dolaylarındaki sıcaklığıyla Aydın olacak.

Haberin Devamı

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının; İstanbul’da 27-33, Ankara'da 28-33, Edirne’de 32-35, Bursa ve Balıkesir’de 33-38, Sakarya’da 32-37, İzmir’de 35-37, Manisa’da 36-39, Aydın’da 38-40, Antalya’da 33-36, Düzce’de 32-37 dereceler civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bugün zirveye çıkacak sıcaklıklara yönelik uyarılarda bulunmuştu. Vatandaşları güneş altında uzun saatler geçirmemeleri konusunda uyaran Meteoroloji, sıcaklıkların 33 dereceyi aşabileceğini kaydetmişti.

BAZI BÖLGELERDE DE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Öte yandan İç Ege, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Bilecik, Burdur, Isparta, Bolu, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya, Bingöl, Muş çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ve batısı, Sakarya ve Bursa'nın güneyi, Van ve Hakkari'nin doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu 33

Haberin Devamı

İzmir: Parçalı bulutlu 36

Adana: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Toroslar mevkii yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 33

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 23

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 35