Gündem İşte en çok aradıklarımız

İşte en çok aradıklarımız

Paylaş
İşte en çok aradıklarımız

Meğerse Google'da neler aramışız neler

Bayram tatili bitti. Peki Türkiye, bayram haftasında en çok neleri aradı?

Haberin Devamı

Bayram namazı saat kaçta, Bayramı mesajlarıx

Geçtiğimiz hafta bayram öncesinde kullanıcılar ağırlıklı olarak bayram mesajları ve bayram namazı saatlerini öğrenmek için Google'dan arama yaptı.

Sonbahar Ekinoksu

23 Eylül... Kuzey ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°'lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’de gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar.

Kuzey Yarım Küre’de ise tam tersi olur. Bu tarih Güney Yarım Küre’de İlkbahar, Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar başlangıcıdır.

Google ne zaman kuruldu Google'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı özel bir doodle, Google'ın ne zaman kurulduğu yönündeki aramaları bir anda artırdı. Bu arada Google, 4 Eylül 1998'de kuruldu.

Haberin Devamı

Mekke’de izdiham

Bayramın birinci günü Mina’da Şeytan taşlamaya giderken çıkan izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısı 769'u bulurken, Google aramalarında da facia bu şekilde kendine yer buldu.

Kanlı ay tutulması

Nadir görülen Kanlı ay tutulması 33 yıl aradan sonra bu gece gerçekleşti. Ay’ın eşsiz güzellikteki kızıl görüntüleri, önce ABD ve Kanada’daki kameralara yansıdı.

Burcu Çetinkaya

Burcu Çetinkaya, aşkı geçen yıl yerleştiği Şanlıurfa’da buldu. Ünlü rallicinin, haziran seçimlerinde Şanlıurfa’dan bağımsız milletvekili adayı olan Fatih Mehmet Bucak’la evlendiği ortaya çıktı.

Neşet Ertaş

"Bozkırın tezenesi" olarak bilinen Neşet Ertaş'ın sevenleri ölümünün 3'üncü yılında ünlü halk ozanını mezarı başında andı.

Bodrum sel

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sel suları çok sayıda aracı sürükleyip devirirken, sürücüler ölümden döndü.

Murat Yıldırım, Tolgahan Sayışman

İki ünlü oyuncu Mina’da 769 hacının ölümüyle sonuçlanan faciadan 5 dakika farkla kurtularak ölümden döndü. İbrahim Cevahir Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Kavurma nasıl yapılır Kurban Bayramı ile birlikte kavurma nasıl yapılır sorusu da oldukça ilgi gördü.

Haberin Devamı

Beril Dedeoğlu

Beril Dedeoğlu, HDP'li bakanların istifasından sonra Avrupa Birliği Bakanlığı’na getirildi. Binnaz Avcı, Berkay Demet Akalın-Okan Kurt çiftinin önceki gün verdiği barbekü partisinde kavga yaşandığı ve Demet Akalın'ın şarkıcı Berkay'ı evden kovduğu iddia edilmişti. Bu haberlerin ardından Google'da bu yönde aramalar epey arttı.

Yavuz Sonat Güzel

Tunceli’de şehit olan Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, Ankara’da uğurlandı. Silah arkadaşları ise dağda çekilmiş bu eski fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak binbaşıya ‘veda’ etti.

Selahattin Geçge

l Türk sinemasının 'Godzilla' lakaplı 60 yıllık emekçisi Selahattin Geçgel 79 yaşında aramızdan ayrıldı. Seren Serengil, Engin Akyürek Magazin kulislerinde şu sıralar Seren Serengil’in Engin Akyürek’e olan hayranlığı konuşuluyor. İddiaya göre Serengil, tanışabilme umuduyla Akyürek’in gittiği yerlere gidiyor.

Gözde Kansu

Murat Boz, Sıla konserini Gözde Kansu’yla birlikte izledi. İkili arasındaki yakınlık, “Yeni bir aşk mı?” sorusunu akıllara getirdi.

Haberin Devamı

Burcu Bakdur Burcu Bakdur'un sunduğu 'Klişe' programına Cem Yılmaz'ı konuk oldu.

Bakdur ile Cem Yılmaz'ın diyaloglarından oluşan video, internette yayınlanan skeçleri büyük ilgi gördü.

Selma Ergeç Selma Ergeç, iki yıldır birlikte olduğu Can Öz’le, Almanya’da çocukluğunun geçtiği kasabada evlendi