Gündem İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin iade taleplerine olumlu yanıt vermedi

İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin iade taleplerine olumlu yanıt vermedi

Paylaş
İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin iade taleplerine olumlu yanıt vermedi

Son günlerde NATO'ya katılmaları gündemde olan ve Türkiye'nin karşı çıktığı İsveç ve Finlandiya, ülkelerinde barınan FETÖ ve PKK üyesi toplam 33 teröristi Türkiye'ye iade etmeyeceğini bildirdi. Adalet Bakanlığı, 9 terörist için sürecin sürdüğünü açıkladı.

NATO üyesi olmak için ilk adımları atan İsveç ve Finlandiya Türkiye'nin iade talebinde bulunduğu FETÖ ve PKK üyesi 33 teröristin hiçbirini iade etmedi.

Haberin Devamı

Türkiye, Finlandiya'dan 6'sı FETÖ, 6'sı PKK olmak üzere terör örgütü bağlantılı toplam 12 kişiyi, İsveç'ten de 10'u FETÖ, 11'i PKK olmak üzere toplam 21 kişinin iadesiyle ilgili süreci başlatmıştı.

İki ülke 33 iade talebinden hiçbirine olumlu yanıt vermedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARŞI ÇIKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine karşı çıkarak "İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhaneleri gibi. Olumlu bakmamız mümkün değil" demişti.

ÇAVUŞOĞLU: TERÖRLE ARALARINA MESEFA KOYMALARI GEREKİYOR

Öte yandan Almanya'nın başkenti Berlin'de, NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/YPG'ye çok açık destek verdiğini vurgulayarak, "Bu da halkımızın hissiyatını olumsuz yönde etkiliyor, gözümüzün önünde tüm uyarılarımıza rağmen. Dolayısıyla müttefik olacak bir ülke açıkça PKK/YPG'ye, her gün bize saldıran askerlerimizi, polisimizi şehit eden, sivillerimizi şehit eden terör örgütüne destek vermemeleri gerekiyor. Terörle aralarına mesafe koymaları gerekiyor. Ayrıca Türkiye'ye yönelik savunma sanayii ihracatı konusundaki kısıtlamaları da kaldırmaları gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı