Gündem İt dalaşı nedir? Yunan uçağı it dalaşı yüzünden mi düştü?

İt dalaşı nedir? Yunan uçağı it dalaşı yüzünden mi düştü?

Paylaş
İt dalaşı nedir? Yunan uçağı it dalaşı yüzünden mi düştü?

Ege'de Yunan ordusuna ait Mirage 2000 savaş uçağı Skios adası açıklarında düştü. Yunan basını düşen uçağın Türk uçaklarıyla girdiği it dalaşı sonrası üsse dönerken düştüğü ile ilgili flaş bir iddia ortaya attı. Vatandaşlar it dalaşı kavramıyla ilk defa karşılaşınca sosyal medyada bu terimi aramaya başladı. Peki it dalaşı (dog fight) nedir? Yunan uçağı it dalaşı yüzünden mi düştü? Tüm detaylar haberimizde...

Ege'de bir Yunan jeti düştü. Yunan hava kuvvetlerine ait Mirage 2000 savaş uçağı Skios adası açıklarında havalimanına iniş yapmak isterken düştü. Yunan CNN'i ve Yunan devlet televizyonu ERT'nin iddiasına göre düşen jet, Türk uçaklarıyla girdiği it dalaşı sonrası üsse dönerken düştü. Vatandaşlar bu olayı duyduklarındna beri it dalaşı (dog fight) nedir? Yunan uçağı it dalaşı yüzünden mi düştü? şeklinde aramalar yapmaya başladılar. Ege'de uzun yıllardır yaşanan ve Kardak krizi gibi dönemlerde iki ülkeyi savaşın eşiğine getiren it dalaşları Yunanistan'ın ekonomik krizle boğuşmasından beri bıçak gibi kesilmişti.




Yine 30 Haziran 2013 tarihinde Yunanistan'a ait bir lastik bot ile Sahil Güvenlik Botu Kardak Kayalıkları bölgesinde Türk karasularını ihlal etmişti.