Gündem İzmir'deki hayvan bakımevinde skandal iddia!

İzmir'deki hayvan bakımevinde skandal iddia!

Paylaş
İzmir'deki hayvan bakımevinde skandal iddia!

İzmir’de Bayındır Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde görevli bir personel, geçen pazar günü İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nu arayarak korkunç bir iddiada bulundu.

İzmir’de Bayındır Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde görevli bir personel, geçen pazar günü, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nu arayarak, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı olarak birçok sokak köpeğinin ilaç enjekte edilerek öldürüldüğü ihbarında bulundu.

Haberin Devamı

Özellikle büyük ve iri hayvanların çok Yemek yemeleri, zayıf ve hastalıklı olanların ise tedavilerinin masraflı olması nedeniyle bu işlemin uygulandığını öne sürdü. Personel, ihbarında bu hayvanların ölülerinin Turan Mahallesi’ndeki bir araziye atıldığını söyledi.

Bayındır'da hayvan bakımevinde toplu köpek katliamı iddiası İzmir'in Bayındır ilçesinde, hayvan bakımevine rehabilitasyon için alınan 250 köpeğin, ilaçla öldürüldüğü öne sürüldü. Hayvanseverlerin şikayetiyle köpeklerin öldürüldüğü bölgede inceleme yapılırken; bazı belediye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

ŞİKÂYETÇİ OLDULAR

İddialar üzerine İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nda görevli, Bayındır Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı avukat Ayşe Aydın, bölgeye gitti. Bölgede köpek ölülerinin bulunması üzerine jandarmaya şikâyetçi olundu. Avukat Aydın, belediye personelinin 250’ye varan köpeği ilaç enjekte ederek uyuttuğu ihbarıyla bölgeye gittiklerini, burada 15’e yakın can dostun cansız bedenlerini bulduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ise nekropsi için 1 köpeğin incelemeye alındığını belirterek, “Savcılığın soruşturması sürüyor” dedi.