Gündem Kabine toplantısı bu hafta olacak mı? Ne zaman hangi gün? Kurban Bayramı tatili 9 güne uzayacak mı?

Kabine toplantısı bu hafta olacak mı? Ne zaman hangi gün? Kurban Bayramı tatili 9 güne uzayacak mı?

Paylaş
Kabine toplantısı bu hafta olacak mı? Ne zaman hangi gün? Kurban Bayramı tatili 9 güne uzayacak mı?

Kabine toplantısı bu hafta özellikle Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzamasını bekleyen milyonlarca vatandaşın merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşen toplantıda ülke gündemine dair önemli konular masaya yatırılıyor bu nedenle de her toplantı yakından takip ediliyor. Peki, Kabine toplantısı bu hafta olacak mı? Ne zaman hangi gün? Kurban Bayramı tatili 9 güne uzayacak mı? İşte detaylar…

Kabine toplantısı milyonları ilgilendiren konuların ele alınması nedeniyle heyecanla bekleniyor. Son toplantı 6 Haziran tarihinde yapılmış memurlar için büyük önem taşıyan 3600 ek gösterge ile ilgili alınan karar kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bu seferki Kabine toplantısında ise vatandaşlar Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı ve 9 güne uzayıp uzamayacağı konusunda bir açıklama bekliyor...

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI BU HAFTA OLACAK MI? NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşen Kabine toplantısı, bu hafta (27 Haziran Pazartesi) günü yapılacak.

KABİNE TOPLANTISINDA KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜNE UZAYACAK MI?

Kabine toplantısının bu haftaki en merak edilen konularından birinin Kurban Bayramı tatili olması bekleniyor. Kurban Bayramı her yıl yarım gün arife günü öğleden sonrası olmak üzere toplamda 4 buçuk gün olarak kutlanıyor. Bayram hafta içine denk geldiği zaman ise genellikle hafta sonu tatilleri ile birleştirilerek 9 gün tatil oluşuyor.

Ancak bu yıl Kurban Bayramı’nın ilk günü yani 9 Temmuz tarihi cumartesiye denk geliyor. 9 Temmuz Cumartesi ve 10 Temmuz Pazar günü Kurban Bayramı’nın ilk iki günü halihazırda hafta sonu tatili ile çakışmış oluyor. Geriye ise Kurban Bayramı’nın üçüncü ve dördüncü günleri olan 11 Temmuz Pazartesi ve 12 Temmuz Salı günleri tatil olarak kalıyor.

Haberin Devamı

Bu şartlar altında Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzaması çok mümkün görünmüyor. Ancak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün resmi tatil olması ve aynı haftanın Cuma gününe denk gelmesi 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günlerinin de idari tatil ilan edilerek Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzaması ihtimalini güçlendiriyor.