Gündem Kabine toplantısı Erdoğan'ın başkanlığında başladı! Masada kritik konular var

Kabine toplantısı Erdoğan'ın başkanlığında başladı! Masada kritik konular var

Paylaş
Kabine toplantısı Erdoğan'ın başkanlığında başladı! Masada kritik konular var

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Toplantının ana gündem maddesi Rusya-Ukrayna savaşı olacak. Kabine toplantısında, enflasyonla mücadele, gıdada stokçuluk girişimleri, Ramazan ayı öncesi fahiş fiyat artışlarına karşı alınacak önlemler masada olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı sonrası açıklama yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine toplandı. Toplantısının ana gündem maddesi Rusya-Ukrayna savaşı...

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'a yapacağı ziyaretten önce Beştepe'de gerçekleştirilecek Kabine toplantısına başkanlık ediyor. Toplantıda öncelikle Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler ele alınacak; Türkiye'nin Moskova ve Kiev yönetimleri arasındaki arabuluculuk faaliyetleri ve ateşkes için yürütülen diplomatik girişimler değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de başladı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de başladı

TÜRK VATANDAŞLARININ TAHLİYESİ

 Bu kapsamda Erdoğan'ın Brüksel NATO Liderler Zirvesi'ndeki temasları, zirvede liderlerle yaptığı ikili görüşmelere ilişkin detaylar da gözden geçirilecek. Diğer yandan savaşın Türkiye'ye etkileri, tarım, ticaret, enerji gibi alanlarda alınacak tedbirler ile Ukrayna'dan Türk vatandaşlarının tahliyesiyle ilgili son durum da masada...

Haberin Devamı

ENFLASYON DA MASADA

Kabine gündeminin bir diğer önemli başlığı ekonomideki gelişmeler... Enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımlar, temel gıda ürünlerine yönelik stokçuluk girişimleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesi gıda ürünlerinde yaşanabilecek fahiş fiyat artışlarına karşı alınacak önlemler Kabine toplantısında ele alınacak. Toplantıda ayrıca terörle mücadele operasyonlarındaki son durum ve koronavirüsle mücadele çalışmaları da değerlendirilecek.

Kabinenin ardından Erdoğan millete sesleniş konuşması yapacak.