Gündem Kabine toplantısı bugün saat kaçta? Millete Sesleniş konuşması saat kaçta başlayacak? Asgari ücret zammı açıklanacak mı?

Kabine toplantısı bugün saat kaçta? Millete Sesleniş konuşması saat kaçta başlayacak? Asgari ücret zammı açıklanacak mı?

Paylaş
Kabine toplantısı bugün saat kaçta? Millete Sesleniş konuşması saat kaçta başlayacak? Asgari ücret zammı açıklanacak mı?

Kabine toplantısı milyonlarca vatandaş tarafından heyecanla bekleniyor. Son toplantı 6 Haziran’da gerçekleşmiş ve uzun zamandır gündemde olan 3600 ek gösterge başta olmak üzere pek çok yeni karara imza atılmıştı. Yeni toplantıda ise asgari ücret zammı ve Kurban Bayramı tatili konusunda beklentiler mevcut. Peki, Kabine toplantısı ne zaman saat kaçta yapılacak? Millete Sesleniş konuşması saat kaçta başlayacak? Asgari ücret zammı açıklanacak mı? İşte detaylar…

Kabine toplantısı bu sefer asgari ücret zammı ve Kurban Bayramı tatili konularında bekleyiş içerisinde ola vatandaşların gündeminde yer alıyor. Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşecek. Toplantıdan sonra alınan kararların ise Millete Sesleniş konuşması ile kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Bu kapsamda Kabine toplantısının ve Millete Sesleniş konuşmasının saat kaçta olduğu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sitesinde yayınlanan programa göre bugün (27 Haziran Pazartesi) saat 15.00’te başlayacak.

MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Millete sesleniş konuşmasının saat kaçta başlayacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Zira konuşma toplantının ne zaman biteceğine bağlı. Diğer yandan Kabine toplantısının saat 15.00’te başlayacağı göz önüne alındığında Millete Sesleniş konuşmasının da yakalık 19.00 sularında başlaması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLANACAK MI?

Bugün gerçekleşecek Kabine toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücret zammı çalışmaları hakkında brifing vermesi planlanıyor. Ancak bugünkü Kabine toplantısında asgari ücret zammının açıklanacağı yönünde bir beklenti bulunmuyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Kabine toplantısının en önemli gündem maddelerinden biri de Kurban Bayramı tatili. Bu yıl 9 Temmuz Cumartesi günü başlayan Kurban Bayramı 12 Temmuz Salı günü sona eriyor. 13-14 Temmuz tarihlerinde normal mesailerine dönen çalışanlar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile Cuma günü yeniden tatil yapacak, hafta sonu tatili ile birlikte yeniden 3 günlük tatil oluşacak.

Haberin Devamı

Bu kapsamda milyonlarca vatandaş 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günlerinin idari tatil ilan edilerek Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzaması konusunda beklenti içinde.

Bugün gerçekleşecek Kabine toplantısında bu konunun netleşeceği beklentisi bulunuyor.