Gündem Kan donduran ifade! Dilencinin 'kiralık bebek' oyunu

Kan donduran ifade! Dilencinin 'kiralık bebek' oyunu

Paylaş
Kan donduran ifade! Dilencinin 'kiralık bebek' oyunu

Düzce'de 1,5 yaşındaki bebeğin, bazı günler annesinin, bazı günler de halasının kucağında dilencilik için sokak sokak gezdirildiği ortaya çıktı. Anne, çocuğunu bez ve mama karşılığında halasına kiraladığını itiraf ederken dilencilerin hayrete düşüren bu yöntemini zabıtanın dikkati bozdu.

 

Geçtiğimiz cuma günü sokaklarda dilencilik yaptığı tespit edilen 3'ü çocuk 5 kişiye zabıta ekipleri tarafından işlem yapılmıştı. Ekipler, bu kez de 2'si çocuk olmak üzere 3 kişinin dilencilik yaptığı ihbarını aldı. Harekete geçen ekipler, Çoban Kavşağı'nda dilenenleri suçüstü yakaladı.

Haberin Devamı

Dilenen kadının kucağındaki 1,5 yaşındaki çocuk, zabıta ekiplerinin dikkatini çekti. Kadının kucağındaki bebeğin, geçtiğimiz cuma günü yakalanan 14 yaşındaki bir başka dilenci çocuğun kucağında olduğu belirlendi. Dilenen kişiler zabıta karakoluna götürüldü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadeleri alındı.

"GÖRÜMCEM DİLENMEK İÇİN BENİM ÇOCUĞUM İLE DIŞARIYA ÇIKIYOR"

İfadesinde, 1,5 yaşındaki çocuğunu, kayınvalidesinin ve kayınpederinin baskısıyla görümcesine verdiğini söyleyen Ö.K., "Görümcem dilenmek için sürekli dışarıya çıkıyor. Bazen tek başına, bazen de benim çocuğum ile çıkıyor. Çocuğumun masraflarını karşılıyor. Çocuğumu ona verdiğimde mamasını, bezini alıyor. Bana para vermiyor ama çocuğumun masraflarını karşılıyor. Çocuğum 1.5 yaşında. Çocuğumu verirken korkuyorum ama vermediğim zaman da kayınvalidem ile kayınpederim laf yapıyor. 'Çocuğu bizden kıskanıyorsun' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çocuğunu dilendirmek için görümcesine vermek istemediğini ifade eden Ö.K., "Bana kalsa ben çocuğu vermek istemiyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim iyi insanlar değiller" dedi.

 "ÇOCUĞU DİLENDİRMEK İÇİN DEĞİL, SEVMEK İÇİN ALDIK"

Dilenirken yakalanan 10 yaşındaki çocuğun ifadesi de adeta akıllara durgunluk verdi. Amcasının çocuğunu evlatlık aldıklarını söyleyen S.K., "10 yaşındayım, birkaç yıldır dileniyorum. Beni en son yakaladığınızdan beri dilenmiyordum. Amcamdan evlatlık çocuk aldık. Ben çocuk için ağladım, çok tatlıydı. Çocuğu dilendirmek için değil, sevmek için aldık. Çocuğun karnını doyurmak için döner alacaktım, onun için dileniyordum" şeklinde konuştu.

Ekipler tarafından dilencilerin üzerinden çıkan 410 lira paraya el konuldu, haklarında ise işlem başlatıldı.