Gündem Kar ne zaman bitecek? Meteoroloji duyurdu! İstanbul dahil 38 kent için uyarı!

Kar ne zaman bitecek? Meteoroloji duyurdu! İstanbul dahil 38 kent için uyarı!

Paylaş
Kar ne zaman bitecek? Meteoroloji duyurdu! İstanbul dahil 38 kent için uyarı!

Meteoroloji hava durumu raporunu yayımladı. Kar yağışı ne zaman bitecek? Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen kar yağışının bitiş tarihini açıkladı. İstanbul dahil 38 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek? İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı Kastamonu, Sinop ve Samsun, Ordu çevrelerinde öğlene kadar kuvvetli olacak. İşte Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır ve diğer illere yapılan hava durumu uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yeni hava durumunu yayınlarken bir son dakika uyarısında da bulundu. İstanbul dahil 38 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verildi. Yurdun birçok kentinde kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışının bitiş tarihini açıkladı. İşte yeni hafta hava durumu raporu...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kastamonu kıyıları, Sinop ve Samsun çevrelerinde, öğle saatlerinde ise Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İstanbul’da akşam saatlerinde kar yağışı etkili oldu İstanbul’da gün boyunca belirli aralıklarla devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde de etkisini sürdürdü. Kar yağışı ile birlikte Taksim Meydanı kısa sürede beyaza bürünürken, yollara çıkan sürücüler ve yayalar güçlükle ilerledi.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN BİTECEK?

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Kastamonu, Sinop ve Samsun, Ordu çevrelerinde öğlene kadar kar kuvvetli. Anadolu’da bugün kar hafifliyor. Buzlanma ve don ulaşımda ve tarım da problem yaratabilir” dedi.

Prof. Dr. Şen İstanbul’daki karla ilgili, “Bugün öğleden evvel kar yağışı İstanbul’dan ayrılıyor. Rüzgar bugün kuvvetli esmeye devam edecek. Öğlen hafif yağmur var. Sıcaklık her gün 1 derece artıyor. Bu İstanbul’un bu mevsim son kar yağışıydı” şeklinde açıklama yaptı.

METEOROLOJİ'DEN 38 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI GELDİ

İstanbul dahil, Adana, Ağrı, Amasya, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Mersin, İzmir, Kars, Kastamonu, Manisa, Muğla, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Bartın, Ardahan, Düzce için "sarı ve turuncu kod" uyarısı yapıldı.

HAVA DURUMU UYARILARI

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARILARI: Yağışların; sabah saatlerinde Kastamonu kıyıları, Sinop ve Samsun çevrelerinde, öğle saatlerinde ise Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, yağış anında görüş mesafesinde azalma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 3

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 6

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 10

Adana: Parçalı bulutlu 13

Antalya: Parçalı bulutlu 13

Samsun: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yoğun olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -6

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 3