Gündem Kazı Kazan dolandırıcılığı

Kazı Kazan dolandırıcılığı

Paylaş
Kazı Kazan dolandırıcılığı

Milli Piyango bayiliği yapan 39 yaşındaki Semiha Dölek, kimliği belirsiz bir kişinin üzerindeki rakamları değiştirerek verdiği 5 bin TL'lik Kazı Kazan kartıyla dolandırıldı

Bozüyük Vergi Dairesi önünde açtığı tezgahta Milli Piyango bileti ile Kazı Kazan kartı satışı yapan Semiha Dölek, dün saat 17.30 sıralarında yanına gelen 30- 35 yaşlarında bir kişinin kendisinden 5 Kazı Kazan aldığını söyledi.

Bu kişi, kazdığı kartlardan birine 5 bin TL ikramiye çıktığını söyleyip bunu kendisine verdiğini anlatan Dölek şunları kaydetti: “İlk kez gördüğüm bu kişi bana kendisinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kumarhane sahibi olduğunu ve aynı gece Türkiye'den ayrılacağını söyleyerek ikramiyesini paraya çevirmek istediğini belirtti.

Ben ona önce ‘Eskişehir'e gidip Milli Piyango İdaresi’nden paranızı almanız gerekiyor’ dedim. Ancak o bana bir miktar para vermemi geri kalanını da yılbaşı bileti alacağını söyledi. Ben de ona 705 lira para ile 4 bin lira değerinde yılbaşı çekiliş biletlerini verdim. O sırada yakınlarda harf ve rakam grubunu alamadığım 04 plakalı otomobil vardı.

Adam biletleri ve parayı aldıktan sonra bu otomobille ayrıldı. Kısa süre sonra Kazı Kazan kartını iyice incelediğimde bunun sol alt kısmındaki 5 bin TL rakamının ve yazısının üzerinde tahribat olduğunun farkına vardım. Hemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittim. Polisler önce bana bunun sahte olamayacağını söyledi. Ancak daha sonra onlar da bunun farkına vardı.”

Üzerindeki rakamları değiştirilmiş olan Kazı Kazan kartıyla bu sabah Eskişehir Milli Piyango İdaresi’ne gelen Semiha Dölek, “Bunun sahte olup olmadığı burada belli olacak. Ancak yüzde 99 sahte bu” dedi.

Semiha Dölek, Eskişehir'den Bozüyük'e giderek kendisini dolandıran kişinin yakalanması için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

ESKİŞEHİR/DHA