GündemKiracı değil dolandırıcı çıktılar! Emekli maaşı için güvendi, yarım milyon borçla kaldı

Kiracı değil dolandırıcı çıktılar! Emekli maaşı için güvendi, yarım milyon borçla kaldı

Kiracı değil dolandırıcı çıktılar! Emekli maaşı için güvendi, yarım milyon borçla kaldı

Adana'nın Çukurova ilçesinde yaşayan Şenel Karabulut, emekli maaşını ATM’den çekmesi için kartını teslim ettiği kiracıları tarafından dolandırıldı. Yaşlı kadının telefonundan gizlice kredi çeken ve olayın anlaşılmaması için 3 ay boyunca "maaş" adı altında kendi cebinden ödeme yapan çift, foyaları ortaya çıkınca kayıplara karıştı. Borcunu ödemek için bulaşıkçılık yapan Karabulut, "Yüzüklerimi bile sattım" diyerek isyan etti.

Geçtiğimiz temmuz ayında Adana'nın Çukurova ilçesinde meydana gelen olayda, Şenel Karabulut (65), 2 katlı müstakil evinin 1. katını S.D. ve eşine kiraya verdi. Yaşlı kadının güvenini kazanan çift, bir süre sonra Karabulut'un emekli maaşını bankaya gidip çektiğini öğrenip, "Bankaya gidip sıra bekleme, ATM'den emekli maaşını çekelim" teklifinde bulundu. Kiracısına güvenen yaşlı kadın, banka kartını kiracısına verdi.

Haberin Devamı

CEP TELEFONUNU DA ALIP KREDİ ÇEKTİ

Çift, yaşlı kadının cep telefonunu da 'Güncelleme yapacağız' diyerek aldı ve iddiaya göre, bankacılık uygulamasına girip 350 bin TL kredi çekti. Çift, bu krediyi de kendi hesaplarına aktardı.

Haberin Devamı

3 AY EMEKLİ MAAŞINI CEPLERİNDEN ÖDEDİLER

Kredinin ödemesini emekli maaşından yaptıran çift, olayı anlamasın diye de 3 ay boyunca aylık 16 bin lira getirip yaşlı kadına "Bu senin emekli maaşın" diyerek verdi.

Kiracı değil dolandırıcı çıktılar Emekli maaşı için güvendi, yarım milyon borçla kaldı

BANKAYA GİDİNCE GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Kasım ayında kiracısına "Emekli maaşımı ben gidip bankadan çekeceğim" diyerek kartını vermeyen Şenel Karabulut, bankaya gittiğinde görevlinin, "Emekli maaşın krediye kesilmiş. Bankamıza 500 bin lira borcunuz var" dediğinde gerçeği öğrendi.

Karabulut, bankadan dönünce kiracısına durumu sordu ve çift iddiaları reddedip eşyalarını toplayıp evden çıkıp gitti.

Haberin Devamı

ÇALIŞTI, BULAŞIK YIKADI, BORCUNU ÖDEDİ

Kiracısı S.D. hakkında şikayetçi olan yaşlı kadın, bankaya olan borcu için de altınlarını bozdurup kalan para için de bulaşıkçılık yapıp çalıştı. Yaklaşık 5 ay önce şikayetçi olan yaşlı kadın, bir an önce kiracısının yargılanmasını ve mağduriyetinin giderilmesini bekliyor.

"BU EVİ DE ELİMDEN ALACAKLARDI"

Yaşadıklarını anlatan Şenel Karabulut, kiracılarının kendisini dolandırdığını öne sürerek, "Kiracı 5 ay oturdu. Bu süre içinde bana bu hırsızlığı yaptılar. Emekli maaşımı çekmek istediler, hatta bu evi de elimden alacaklardı. Okuma yazmam da yok. 'Bankaya gidelim, maaşını çekelim' dediler, ben de güvenip gittim. O sırada bütün bilgilerimi aldılar, cep telefonumu da 'güncelleyelim' diyerek alıp işlem yaptılar" dedi.

Kiracı değil dolandırıcı çıktılar Emekli maaşı için güvendi, yarım milyon borçla kaldı

 

"BANA HİÇBİR ÖDEME YAPMADILAR AMA 'ÖDEDİK' DİYORLARMIŞ"

Şikayetçi olduğunu belirten Şenel Karabulut, "Bankadan çıkınca onları arayıp 'Paramı nasıl çekebiliyorsunuz, utanmıyor musunuz, sizi karakola şikayet edeceğim' dedim. Eve gelip 'çıkın' dedim, ardından karakola gidip şikayetçi oldum. Bana hiçbir ödeme yapmadılar ama 'Ödedik' diyorlarmış. Bu süreçte şekerim yükseldi, bunalım geçirdim, parmağımdaki yüzüklere kadar verdim yine yetmedi. Benim paramla arabalarını değiştirdiler. Paramı versinler, yoksa davamdan vazgeçmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İddiaların odağındaki S.D.'ye ise ulaşılamadı.