Gündem Kocaeli’de ilaç fabrikasında yangın!

Kocaeli’de ilaç fabrikasında yangın!

Paylaş
Kocaeli’de ilaç fabrikasında yangın!

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bir ilaç fabrikasında yangın çıktı. Yangın 5 saatlik çalışmayla söndürüldü. Yangının üretim bölümündeki elektrik panosunun patlamasından çıktığı iddia edildi.

Kocaeli'de Dilovası Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ilaç fabrikasında saat 09.00 sıralarında şurup üretimi yapılan bölümde patlama meydana geldi. Patlama sonrası Yangın çıktı. Kısa sürede alevler, büyürken, fabrikadan yükselen dumanlar ise gökyüzünü kapladı.

Haberin Devamı

 'ELEKTRİK PANOSUNDA PATLAMA' İDDİASI

İtfaiyeye haber verilirken, fabrika çalışanları da tahliye edildi. İhbarla itfaiye ekipleri gelirken, çevre illerden de takviye istendi. Diğer fabrikalar yangına karşı uyarılırken tedbir almaları istendi. Yangının, üretim bölümündeki elektrik panosunun patlamasından çıktığı iddia edildi.

Kocaeli’de ilaç fabrikasında yangın Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bir ilaç fabrikasında patlamanın ardından yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

 

KOCAELİ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

 Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ilaç fabrikasındaki yangın ile ilgili çalışmaları takip etti.

Tüm imkanların seferber edildiğini belirten Kocaeli Valisi Yavuz, "AFAD, UMKE, itfaiye ve devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik, buraya tüm gücümüzle geldik. Müdahale hala devam ediyor. Sevindirici tarafı; herhangi bir yaralanma ve hayatını kaybeden kardeşimiz bulunmuyor. Şu anda da titiz bir çalışma devam ediyor. Yavaş ilerlemesinin sebebi; içeride itfaiye erlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak ve dikkatli bir çalışma yapılması gerekiyor. Hava kalitesini ölçen sistemlerimiz var, bunları da kontrol ediyoruz. Şu ana kadar bir olumsuzluk söz konusu değil. Arkadaşlarımızın titiz çalışmaları sonucunda alevleri, fabrikanın diğer bölümlerine sıçramadan söndüreceğimizi umut ediyor ve bunun için gayret sarf ediyoruz. Atabay İlaç, Türkiye'nin marka fabrikalarından birisi, öncü kuruluşlarından. Çok önemli ilaçları üreten ve ülkemizin ihtiyacını karşılayan bir firmamız. Elbette üzüntülüyüz ama bu süreçte hep beraber dayanışma içerisinde atlatacağız" dedi.

Haberin Devamı

5 SAATLİK ÇALIŞMAYLA SÖNDÜRÜLDÜ

Yangın, yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın nedeniyle fabrikanın bazı bölümlerinde hasar oluşurken, üretim aşamasında ya da hazır haldeki yüklü miktarda ilaç da küle döndü.