Gündem Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın öldürüldüğü kliniğin kapısına asılan yazı dikkat çekti

Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın öldürüldüğü kliniğin kapısına asılan yazı dikkat çekti

Paylaş
Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın öldürüldüğü kliniğin kapısına asılan yazı dikkat çekti

Konya’da kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın (47) görev yaptığı hastanede silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından olayın yaşandığı klinik, kapısına 'Cenazemiz var. Hasta bakılmayacaktır' yazısı asılarak, kapalı tutuldu.

Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay (39), iddiaya göre, 7 Haziran günü kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde anjiyo ameliyatı sonrası yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay'ın (58) ölümünden sorumlu tuttuğu kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'yı tabancayla vurarak öldürdü. Akçay ardından, silahın namlusunu başına dayayıp tetiği çekerek intihar etti.

Haberin Devamı
Ekrem Karakaya'nın öldürüldüğü kliniğin kapısına asılan yazı dikkat çekti Konya’da kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın (47) görev yaptığı hastanede silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından olayın yaşandığı klinik, kapısına 'Cenazemiz var. Hasta bakılmayacaktır' yazısı asılarak, kapalı tutuldu.

DOKTORLAR EYLEMDE

Saldırının ardından sağlık çalışanları 7- 8 Temmuz tarihleri arasında iş bırakma eylemi kararı aldı. Bu nedenle bugün başta saldırının yaşandığı Konya Şehir Hastanesi olmak üzere hastanelerde acil servisler dışında hizmet verilmiyor.

'CENAZEMİZ VAR' YAZISI

Konya Şehir Hastanesi'nde saldırının gerçekleştiği kardiyoloji kliniğini kapısına, 'Cenazemiz var. Hasta bakılmayacaktır' yazısı asıldı. Kliniğin kapısı da kapalı tutuldu.

KAYSERİ'DE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Doktor Ekrem Karakaya için bugün memleketi Kayseri'de cenaze töreni düzenlendi. Yürek yakan görüntülerin ortaya çıktığı törende ise gözyaşları sel oldu. Törene Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KONYA'DA ÖLDÜRÜLEN DOKTORUN AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın öldürülen doktor Ekrem Karakaya’nın evini ziyaret ettiği esnada, merhum doktorun annesi Zekiye Karakaya ve ağabeyi Mehmet Murat Karakaya ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, doktor Ekrem Karakaya’nın menfur bir saldırı sonucu vefat etmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, merhuma Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi. Erdoğan, doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve en üst düzeyde cezalandırılması için gereken adımları en güçlü şekilde atmaya devam edeceklerini belirtti.