Gündem KPSS 2022 bugün düzenlenecek! KPSS soru ve cevap anahtarı yayınlandı mı, ne zaman yayınlanır?

KPSS 2022 bugün düzenlenecek! KPSS soru ve cevap anahtarı yayınlandı mı, ne zaman yayınlanır?

Paylaş
KPSS 2022 bugün düzenlenecek! KPSS soru ve cevap anahtarı yayınlandı mı, ne zaman yayınlanır?

KPSS 2022 31 Temmuz tarihinde yani bugün düzenlenecek. KPSS ne zaman, saat kaçta başlayacak ve bitecek? Sınava giriş için kimlik belgesi yerine neler geçerli olacak? 2022 ÖSYM ile KPSS sınav soru ve cevap anahtarı kitapçığı tamamı yayınlandı mı, ne zaman yayınlanır? 31 Temmuz Pazar KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

KPSS 2022 sınavına sayılı saatler kala KPSS’de gerekli belgeler aratılmaya başladı. Belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan adaylar, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaklar. KPSS sınav binalarına gerekli belgelerin haricinde eşya alımı yapılmayacak. İşte, KPSS sınavında kalem, silgi vb. eşyaların kullanımı hakkında kılavuzda yer alan bilgiler..

Haberin Devamı

KALEM SİLGİ VERİLECEK Mİ?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda istenilen belgeler ve kalem silgi verilip verilmeyeceği ile ilgili açıklama yapıldı. KPSS 2022 sınav kılavuzunda yer alan bilgilere göre, kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar şeffaf pet şişe içinde sularını kendileri getirebilecek. Öte yandan sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak.

KPSS'DE BULUNMASI ZORUNLU GEREKLİ BELGELER

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:

1.SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir.

Haberin Devamı

2.NÜFUS CÜZDANI VEYA FOTOĞRAFLI T. C. KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ

3.DOLMAMIŞ PASAPORTUN ASLI

Adayların sınava girebilmeleri için 2022-KPSS’nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesi'nden başka, nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;

Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartın aslı,
Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı,

T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan “fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu” veya “fotoğraflı, barkodlu-karekodlu” Geçici Kimlik Belgesi de sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. (Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafın olması zorunludur. Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.)

Bunların dışında; sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı

KPSS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans alan bilgisi, genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri oturumlarının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları henüz yayınlanmadı. 

KPSS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR VE BİTİYOR?

KPSS lisans oturumu Genel Yetenek – Genel Kültür Sınavı ve Eğitim Bilimleri Testi ile 31 Temmuz 2022 Pazar günü (yarın) başlayacak.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda:

Genel Yetenek – Genel Kültür oturumu için saat 10.00

Eğitim Bilimleri oturumu için saat 14.30'dan sonra adayların sınav salonlarına alınmayacağı bildirildi.

KPSS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI KİTAPÇIĞI NE ZAMAN YAYINLANIR?

Pazar günü yapılan Genel Yetenek Genel Kültür sınavı soruları ve cevap anahtarı için bekleyiş sürüyor.

Adayların KPSS sorularına ve cevap kağıdına sınavdan kısa bir süre sonra erişmesi bekleniyor.

Haberin Devamı