Gündem KPSS iptal edildi! ÖSYM duyurdu

KPSS iptal edildi! ÖSYM duyurdu

Paylaş
KPSS iptal edildi! ÖSYM duyurdu

KPSS'nin iptal edildiğini ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy duyurdu. Soruların sızdırılması iddiası üzerine inceleme başlatılmıştı. ÖSYM Başkanı Ersoy, '31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumları iptal edildi.' dedi. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacak. Ayrıca 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumları da ertelendi.

Son dakika haberine göre, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. Ersoy: "6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları da ertelenmiştir" dedi.

Haberin Devamı

YENİ SINAV TAKVİMİ 17 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Prof. Dr. Ersoy, yeni sınav takviminin 17 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Ersoy, "Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir" dedi.

"TÜM ADAYLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ"

Prof. Dr. Ersoy, "Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

DDK BAŞKANI ARINCI: SORU İŞARETİ KALMAMASI ADINA KPSS İPTAL EDİLDİ

DDK Başkanı Yunus Arıncı ise, "Kamu vicdanını rahatlatmak ve hiçbir vatandaşımızın kafasında soru işareti kalmaması adına 31 Temmuz’da gerçekleşen KPSS’nin iptaline lüzum görülmüştür. Süreçle ilgili Devlet Denetleme Kurulu olarak şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda soruların sızdırıldığı iddiasına üzerine başlatılan incelemede, Yediiklim Yayınevi'nde arama yapılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada "Aramalar neticesinde bir kısım dijital materyaller ile soru kitapçıklarına el konulmuştur" denilmişti.

Öte yandan ekiplerin arama yaptığı yayınevinden yetkililer, "Geçmiş yıllardaki sınavlarda da çıkan benzer sorularımız oluyordu. YKS, ALES, DGS, KPSS’de de oluyor. Farklı kurumların her sene 120 sorudan 10 tane tutturduk diye açıklamaları olur. Ama biz şu ana kadar reklam yapmadık. Ama her zaman bu yapılır, doğal bir şey bu. Soruların birebir olup olmadığına ÖSYM karar verecek. İncelemeler sonucunda biz de bir açıklama bekliyoruz.” demişti.

Bakan Soylu’dan cemevi saldırıları ve KPSS soruşturması ile ilgili açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili iddialar ve Ankara’da cemevleri ve Alevi dernek ve vakıflarına yönelik saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.