Gündem KPSS soruları çalındı iddiası! Yayınevine operasyon düzenlendi

KPSS soruları çalındı iddiası! Yayınevine operasyon düzenlendi

Paylaş
KPSS soruları çalındı iddiası! Yayınevine operasyon düzenlendi

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda bir yayınevine baskın yapan polis ekiplerinin araması sona erdi. Ekipler, yayınevine ait birçok dijital materyale ve soru kitapçığına el koydu.

Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara’da bir yayınevinin merkez ofisi ve deposuna baskın gerçekleştirdi. Ekipler, baskın sırasında depoda detaylı incelemeler gerçekleştirdi. İncelemelerde yayınevine ait bütün dijital materyallere el konulurken çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Yayınevinin Kızılay’da gerçekleştirilen arama çalışmalarında ise yayınevine ait dijital materyaller incelendikten sonra el konuldu.

Haberin Devamı
Emniyet ekipleri, Yediiklim Yayınevi'ne ait 2 adreste arama yaptı Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruşturması kapsamında, Yediiklim Yayınevi'ne ait 2 adrese baskın düzenleyerek arama yaptı.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL OLACAK?

CNN Türk muhabiri Ahmet Melik Türkeş de konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkeş'in değerlendirmeleri şöyle; Önümüzdeki süreçte konuşacağımız bazı önemli hususlar var. Bunlardan biri şu. Devlet Denetleme Kurulunca incelemeler gerçekleştirilecek. İvedilikle bir karar alınacak.

BU HAFTA SONU ÖSYM SINAVI OLACAK MI?

Önemli olan bir diğer konu da şu. KPSS tek bir sınavdan oluşmuyor. Farklı tarihlerde farklı oturumlar gerçekleştiriliyor. Önümüzde aslında 2 sınav daha var. Bunlardan biri KPSS Alan; yani kariyer mesleklerine hazırlanan öğrencilerin girdiği. Diğeri ise öğretmenlerin girdiği Öğretmen Alan Sınavı. Bunların ilki 6-7 Ağustos tarihlerinde önümüzdeki hafta sonu. Diğeri de bir sonra ki hafta 14 Ağustos pazar günü gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Gündemdeki soru şu. Bu hafta sonu ÖSYM sınavı olacak mı? Çünkü ÖSYM gelen süreçte denetimle birlikte gelen süreçte gerçekleştirilen ÖSYM sınavıyla ilgili bir karar verilecek ama önümüzdeki KPSS sınavlarıyla ilgili bir adım atılacak mı? Bu da merak ediliyor. Sınavlar ertelenir mi, iptal edilir mi, yoksa aynı şekilde planlandığı takvimde gerçekleştirilecek mi? Aslında belki en önemli sorulardan biri bu. Bu soruya yanıt arayacağız. Tüm gün boyunca da siyasetin gündeminde de bu konu olması bekleniyor.

YAYINEVİNDEKİ SON DURUM

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan da DDK'nın yayınevi önünden son gelişmeleri aktardı. Erdoğan'ın değerlendirmeleri şöyle; ÖSYM tarafından gelen bir ekip bugün yayınevini ziyaret etti. Bizler de o iddiaların odağındaki yayınevindeydik. ÖSYM'den gelen bir ekibin yayınevi yetkilileriyle görüştüğüne ve yayınevinden çıkarken ellerinden hard disk ile birlikte elektronik ortamda söz konusu o iddialara konu olan soruların veri tabanındaki diğer bilgilerin teslimatının alındığına şahitlik ettik.

Burada bulunduğumuz süre içerisinde yayınevinin yetkilileriyle de görüşme, konuşma fırsatımız oldu. Yayınevi yetkilileri iddiaların odağındaki soru sayısının 20 kadar olmadığını daha az 5 civarında olduğunu bizlere ifade ettiler. Ayrıca söz konusu soruların birebir aynı çıktığı iddialarına ise; tesadüfi olduğu kanaatinde olduklarını bize ilettiler.

Haberin Devamı

Gün içerisinde ÖSYM tarafından yapılacak açıklamaya müteakiben yayınevinden de bir yazılı açıklama yapılacağını, sürecin kapsamlı şekilde yayınevi tarafından yayınevi boyutuyla anlatılacağını bizlere ifade ettiler.