Gündem KPSS'de sızıntı iddiası! ÖSYM Başkanı görevden alındı! DDK Başkanı: Problemli bir durum var gözüküyor

KPSS'de sızıntı iddiası! ÖSYM Başkanı görevden alındı! DDK Başkanı: Problemli bir durum var gözüküyor

Paylaş
KPSS'de sızıntı iddiası! ÖSYM Başkanı görevden alındı! DDK Başkanı: Problemli bir durum var gözüküyor

KPSS'de sızıntı iddiası sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan inceleme talimatı verdi, ÖSYM Başkanı Halis Aygün gece yarısı görevden alındı. Denetlemede nasıl bir yol izlenecek? Hafta sonu sınavlar yapılacak mı? İşte KPSS sınavıyla ilgili iddia ve atılacak adımlar...Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı ise yaptığı açıklamada müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini söyledi. Arıncı, ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor'' dedi.

KPSS 2022 Lisans oturumundaki bazı soruların bir yayınevinin deneme sınavında çıktığı iddia edilmişti. CNN TÜRK muhabiri Ahmet Türkeş canlı yayında KPSS sınavındaki iddialara ilişkin süreci ve atılacak adımları anlattı.

Haberin Devamı
ÖSYM Başkanı görevden alındı: Bu hafta sonu sınav olacak mı? KPSS'de sızıntı iddiası sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan inceleme talimatı verdi, ÖSYM Başkanı Halis Aygün gece yarısı görevden alındı. Denetlemede nasıl bir yol izlenecek? Hafta sonu sınavlar yapılacak mı? İşte KPSS sınavıyla ilgili iddia ve atılacak adımlar...

"SORULARI HAZIRLAYAN KİŞİLER İNCELENECEK"

Türkeş, Devlet Denetleme Kurulu'nun incelemesine ilişkin " Öncelikle ekipler oluşturulacak. Bir ekip ÖSYM'ye gidecek. Diğer ekip ise söz konusu yayınevine gidecek. Soru veri tabanı incelenecek, soruları hazırlayan kişiler incelenecek. Ve iddiaların merkezindeki yayınevinin ÖSYM'den bir ihale alıp almadığına bakılacak. Bu sürecin çok sürmesi beklenmiyor" dedi.

BU HAFTA SONU SINAV OLACAK MI?

Türkeş, "İlk sınav önümüzdeki hafta sonu, diğeri de sonraki hafta sonu. Bu hafta sonu sınav olacak mı? ÖSYM denetimle birlikte gelen süreçte bir karar verilecek ama önümüzdeki KPSS sınavlarıyla ilgili bir adım atılacak mı bu da merak ediliyor. Tüm gün boyunca da siyasetin gündeminin bu olması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İNCELEME TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Saygıyla duyurulur" denildi.

ERDOĞAN: ASLA MÜSAADE ETMEYİZ

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" açıklamasını yaptı.

DDK BAŞKANI: PROBLEMLİ BİR DURUM VAR GÖZÜKÜYOR

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı ise NTV'ye yaptığı özel açıklamada müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini söyledi. Arıncı, ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor'' dedi.

ÖSYM BAŞKANI PROF. DR. HALİS AYGÜN GÖREVDEN ALINDI

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre; ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis

Aygün, görevden alındı. Kararın, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci maddesi gereğince verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

ÖSYM 'İDDİALAR ASILSIZ' DEMİŞTİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) de gün içinde yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı'yla ilgili (KPSS) "Bazı Sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" açıklamasını yapmıştı.