Gündem Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden yerel kıyafetli kişilerle ilgili açıklama

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden yerel kıyafetli kişilerle ilgili açıklama

Paylaş
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden yerel kıyafetli kişilerle ilgili açıklama

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde yer alan şahıslar yerel kıyafetleriyle seminerlerde konuşmacı olarak yer alan bilim insanları ve katılımcı gençlerden oluşmaktadır. Şahısların mülteci olduklarına ilişkin bilgiler tamamıyla dezenformasyondur” denildi.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul Maltepe Mimar Sinan Öğrenci Yurdu'nda çekilen, çok sayıda yabancının yurdun içinde ve bahçesinde olduğu fark edilen görüntülere ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada yurtların, öğrencilerin konaklamadığı günlerde ulusal ve uluslararası genç etkinlikleri için katılımcılara ayrıca tahsis edildiği not düşüldü. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Maltepe Mimar Sinan Öğrenci Yurdu, 40 farklı ülkeden gelen gençlerin katılımıyla düzenlenen 4. Uluslararası Gençlik Buluşması için 20 Ağustos 2022 tarihine kadar konaklama noktası olarak belirlenmiştir. Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde yer alan şahıslar ise yerel kıyafetleriyle seminerlerde konuşmacı olarak yer alan bilim insanları ve katılımcı gençlerden oluşmaktadır. Şahısların mülteci olduklarına ilişkin bilgiler tamamıyla dezenformasyondur."

Erdoğan: Piyasaları rahatlatacağız, zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "40 çeşit üründe inşallah Tarım Kredi Kooperatifleri'nde ciddi manada indirime gidiyoruz. Piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak." dedi.