Gündem Rueff tekniği nedir, nasıl yapılır? Rueff bağı nasıl yapılır? Kurban en kolay nasıl yatırılır?

Rueff tekniği nedir, nasıl yapılır? Rueff bağı nasıl yapılır? Kurban en kolay nasıl yatırılır?

Paylaş
Rueff tekniği nedir, nasıl yapılır? Rueff bağı nasıl yapılır? Kurban en kolay nasıl yatırılır?

Kurbanı yere yatırmak, kurbanını kendisi kesmeyi planlayanların en çok zorlandığı konuların başında yer almaya devam ediyor. Ancak son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan Rueff tekniği ile yüzlerce kiloluk kurbanlıklar saniyeler içerisinde yere yatırılıyor. Peki, Rueff tekniği nedir, nasıl yapılır? Rueff bağı nasıl yapılır? İşte detaylı anlatımı…

Rueff tekniği, kurban keseceklerin sık başvurduğu yöntemler arasında yer alıyor. Rueff bağı ile kurbanlık hayvan hem kendisine hem de çevresindekilere zarar vermeden kolaylıkla yere yatırılıyor. İşte Rueff tekniği ve bağı ile kurbanı en kolay yere yatırmanın yolu…

Haberin Devamı

KURBAN EN KOLAY NASIL YATIRILIR?

Kurbanı yatırma sırasında her yıl birçok olumsuz durum ile karşı karşıya kalınıyor. Kurbanın kaçmasının yanı sıra hem hayvanda hem de kurban kesmeye çalışan kişilerde yaralanmalar ile karşı karşıya kalınırken, özellikle hassas davranılması gereken kurbanlık hayvanların eziyet çektiği bile gözlenebiliyor.

Son dönemlerde ise Rueff tekniği kurbanı yatırmanın en kolay yolu olarak sıklıkla başvurulan yöntemler arasında yer alıyor. Yabancı veteriner hekimlerde bize geçen bu yöntem ile 500 kiloluk bir hayvan sadece iki kişi ile hiç eziyet çekmeden ve zarar görmeden yatırılabiliyor.

RUEFF TEKNİĞİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Rueff tekniğini uygulamak için öncelikle hayvanın sağlam bir ağaca veya uygun bir yere bağlanması gerekiyor.

Sağlam bir iple önce boynuzlarını sonra boynundan hareketli bir düğüm oluşturarak göğse daha sonrasında kasıklara olacak şekilde hareketli düğüm yapılıyor.

Haberin Devamı

Ardından da çekme işlemi yaparak kurbanlık yatırılıyor ve ayakları bağlandıktan sonra da kesime hazır hale geliyor.

KURBAN NASIL KESİLİR?

Bismillahi Allahü Ekber denilerek hazırlanan keskin bıçak hayvanın boynuna çalınır. Damar ve borular tamamen kesilerek kan iyice akıtılır.

Hayvan böylece kesildikten sonra tamamen canı çıkıncaya kadar beklenir. Sonra kafası tamamen kesilir. Ve usûlüne uygun olarak hayvanın derisi yüzülür. Karnı açılır, iç organlar çıkarılır ve gövde ve etler parçalanır.

Hayvan tamamen ölmeden kafa ve ayaklarını koparmak, derisini yüzmeğe kalkmak, kıbleden çevirmek veya hayvana azab vermek mekruhtur. Kurbanın, sahibi tarafından kesilmesi menduptur. Başkasına da kestirilebilir.

KURBAN KESERKEN OKUNACAK DUA

Allahümme inne salati ve nüsükî ve mahyâye ve memâtî lillahi rabbi’l-âlemîne lâ şerike leh” Türkçe anlamı ise; “Şüphesiz namazım, ibâdetlerim, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi olan Allah içindir. Onun hiçbir ortağı yoktur.”