Gündem Kuvvetli şekilde etkili olacak! Meteoroloji'den kritik uyarı

Kuvvetli şekilde etkili olacak! Meteoroloji'den kritik uyarı

Paylaş
Kuvvetli şekilde etkili olacak! Meteoroloji'den kritik uyarı

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı geldi. Yayımlanan son rapora göre, önümüzdeki 3 gün yurt genelinde kuvvetli sağanak yağış beklenirken, iç kesimlere doğru gidildikçe ise kar yağışı etkisini gösterecek. İşte hava durumuna dair son detaylar...

Meteoroloji yeni hava durum raporunu yayımladı. Yayımlanan yeni rapora göre yurt genelinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Afyonkarahisar, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Konya illeri ile Antalya’nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; kıyı illeri ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.