Google News

Laleleri koparan kadın kameralara yakalandı

Şanlıurfa’nın dini, tarihi ve turistik mekanları arasında yer alan Balıklıgöl’de bir kadının laleleri kopardığı anlar kameraya yansıdı. Ekiplerin uyardığı kadın, hızla bölgeden uzaklaştı.
29 Mart 2022 , Salı 12:52

Dünyanın en büyük doğal akvaryumu olarak bilinen ve her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın dini, tarihi ve turistik mekanlarından Balıklıgöl’de lale soğanları toprakla buluşturuldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, Osmanlı İmparatorluğunda bir döneme adını veren lalelerin Halil-ür Rahman’da dikimine başlandı. Toprakla buluşan binlerce lale soğanı, bahar mevsiminde Balıklıgöl’de rengarenk bir manzara oluşmasına neden oldu. Önceki günlerde ekilen laleleri bazı vatandaşlar koparmaya çalışırken bazıları da alana gelerek fotoğraf çektirdi. Laleleri koparıp cebine koyan bir kadın, ekiplerin uyarısı sonucu bölgeden hızla uzaklaştı.
Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya ailece gezmeye gelen Ahmet Gezer, “Balıklıgöl lalelerle döşenmiş, çok güzel görüntü. İçerisinde güllerde var yazda geliyor. Çok güzel ortam oluşmuş burada. Zaten buranın maneviyatı da çok yüksek. Burası zaten çok farklı bir yer, buraya ne yapılsa daha da güzel oluyor. Bizim ilgimizi çektiği gibi yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekecektir” diye konuştu.
Siverek’ten gelen Eyyüp Boncuk da, “Ben Şanlıurfa Siverek ilçesinden geldim. Şanlıurfa’mızı geziyorum. Peygamber şehri Balıklıgöl’de çok güzel manzaramız var. Dışarıdaki arkadaşlarımıza herkese tavsiye ederim. Burada ekilen lalelerin yanında güllerde açınca çok güzel olacak” şeklinde konuştu.

DEVAMINI GÖSTER