Gündem Lapa lapa kar sele neden oldu

Lapa lapa kar sele neden oldu

Paylaş
Lapa lapa kar sele neden oldu

Erzurum´da akşam saatlerinde lapa lapa yağan kar, sıcak hava nedeniyle kısa sürede sele dönüştü. Kent merkezi yeniden beyaza bürünürken yollar göle döndü. Belediye ekipleri karla kaplanan ızgaraları temizleyerek suları çekmeye çalıştı.

Sabah saatlerinde aralıklarla etkili olan ve zaman zaman hızını artıran yağmur akşam saatlerinde yerini kara bıraktı. Lapa lapa yağan kar nedeniyle kent merkezine 5 kilometre mesafede olan Palandöken Kayak Merkezi´nin yolu kapanmaması için Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri sürekli temizleme çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 santim yağan kar kent merkezini beyaza bürüdü. Kar bir taraftan lapa lapa yağarken diğer taraftan da 3 dereceye varan sıcak hava nedeniyle aniden eriyip sele neden oldu. Eriyen kar suları nedeniyle bazı yollar göle döndü araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Erzurum'da lapa lapa kar sele neden oldu Erzurum´da akşam saatlerinde lapa lapa yağan kar, sıcak hava nedeniyle kısa sürede sele dönüştü. Kent merkezi yeniden beyaza bürünürken yollar göle döndü. Belediye ekipleri karla kaplanan ızgaraları temizleyerek suları çekmeye çalıştı.

Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, ellerinde küreklerle ızgaraları tıkayan karları temizleyerek suların çekilmesini sağladı. Sokakta yürüyen Erzurumlular, karın bu şehre yakıştığını söyledi. Kar yağarken çakan şimşekler ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Ardahan beyaza büründü

Ardahan’da akşam saatlerinde kar yağışı etkili oldu, kent merkezi beyaza büründü.

Ardahan ve çevresinde 2 gündür devam eden yağmur, akşam saatlerinde yerini kara bıraktı. Lapa lapa yağan kar ile birlikte kent merkezi beyaza büründü. Kentte kartpostallık manzaralar da oluştu.
Yavuz Irmak, Ardahan’da kar yağışının alışık olunan bir durum olduğunu söyleyerek, "Ardahan yaza hasret kaldı. Doğalgazı hiç kapatmadık. Haziran ayında bile kar görmüş bir milletiz" diye konuştu.

Haberin Devamı