Gündem Latif Demirci hayatını kaybetti

Latif Demirci hayatını kaybetti

Paylaş
Latif Demirci hayatını kaybetti

Karikatürist Latif Demirci hayatını kaybetti. Hürriyet Kitap Sanat haberi, 'Gazetemizin usta çizeri sevgili Latif Demirci'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayata, gündeme zekice bir mizahla baktığı tüm çizgileri bizimle… ' diyerek sosyal medyadan duyurdu.

Hürriyet Gazetesi'nin usta çizeri Latif Demirci (61), dün sabah evinde düştü. Demirci, özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Latif Demirci, bu sabah saat 06.00'da yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hürriyet Kitap Sanat haberi, "Gazetemizin usta çizeri sevgili Latif Demirci'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayata, gündeme zekice bir mizahla baktığı tüm çizgileri bizimle… " diyerek sosyal medyadan duyurdu.

Haberin Devamı

61 yaşındaki Latif Demirci, Press Bey ve Media Hanım', 'Muhlis Bey', 'Mithat ve Mirsat', 'Arap Kadri' gibi unutulmaz tiplemelere hayat vermişti.

Karikatürist Latif Demirci hayatını kaybetti. Hürriyet Gazetesi'nin usta çizeri Latif Demirci (61), dün sabah evinde düştü. Demirci, özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Latif Demirci, bu sabah saat 06.00'da yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İHSAN YILMAZ: ACIM SONSUZ

Ünlü karikatüristin acı haberini Hürriyet Gazetesi yazarı İhsan Yılmaz, sosyal medya hesabından duyurdu. Yılmaz, "Sevgili dostum, karikatürist Latif Demirci’yi bu sabah kaybettik. Acım sonsuz. Başta kızı sevgili Yasemin, kardeşi Nurver ve Latife, bütün sevenlerine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hürriyet Kitap Sanat da Demirci'nin vefat haberini, "Gazetemizin usta çizeri sevgili Latif Demirci'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayata, gündeme zekice bir mizahla baktığı tüm çizgileri bizimle… " diyerek sosyal medyadan paylaştı.

Haberin Devamı

UĞUR VARDAN: HEPİMİZİN BOYNU BÜKÜK

Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Vardan, Demirci'nin ardından sosyal medya hesabından şunları yazdı:
"Muhlis Bey'den Arap Kadri'ye, Press Bey'den Canavar Koyun Orhan'a... Ve biz hayranlarına... Hepimizin boynu bükük... Yeri asla doldurulamayacak gerçek bir deha, çizgi ve düşünce ustasıydı. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun... / Latif Demirci"

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: ÇİZDİĞİ KARİKATÜRLERE SAYFALARI SIĞDIRAN DEMİRCİ’NİN VEFATINI TEESSÜRLE ÖĞRENDİM

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Demirci için başsağlığı mesajı paylaştı. Altun, şu ifadeleri kullandı:
"Çizdiği karikatürlere sayfaları sığdıran, halen hafızalarda olan unutulmaz tiplemelere imza atan Karikatürist Latif Demirci’nin vefatını teessürle öğrendim. Merhuma yüce Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: ÜZGÜNÜZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de taziye mesajında "Karikatürist Latif Demirci’nin vefatından dolayı üzgünüz. Merhuma yüce Allah’tan rahmet diliyoruz… Değerli ailesine, sevenlerine, Hürriyet gazetesindeki çalışma arkaşlarına başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

LATİF DEMİRCİ KİMDİR?

Kariyerine Gırgır ve Fırt dergilerinde yaptığı çizimlerle başlayan Latif Demirci, Fırt'ta 'Tarzan' ve Gırgır'da esprilerini Behiç Pek'in bulduğu 'Muhlis Bey' tiplerinin çizeri olarak geniş bir okur kitlesi edindi. Kuruculuğunu yaptığı Hıbır ve onun devamı HBR Maymun dergilerinin kapanmalarından sonra mizah dergiciliğini bırakarak gazeteler ve dergiler için çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

1990’lı yıllarda yurt içi ve yurt dışında karikatür sergileri açan Demirci, kitap kapakları, poster ve çizgi film çalışmalarında da bulundu. Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi yayınların da kadrolarında yer alan Demirci, uzun süre Hürriyet Gazetesi için çalıştı.

2015 yılında Sedat Simavi Karikatür Ödülü'nü alan Demirci, 'Canavar Koyun Orhan', 'Muhlis Bey', 'Arap Kadri', 'Mithat-Mirsat' ve son olarak da 'Press Bey' gibi birçok karikatür tipi yarattı.