Gündem LGS başladı! 1 milyondan fazla öğrenci ter döküyor

LGS başladı! 1 milyondan fazla öğrenci ter döküyor

Paylaş
LGS başladı! 1 milyondan fazla öğrenci ter döküyor

1 milyon 236 bin öğrenci bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 oturumda yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda ter döküyor. Sabah 9.30'da başlayan sözel oturum için öğrenciler saat 09.00'da kimlik ve sınava giriş belgeleri ile sınav yerlerine alındı. Saat 10.45'te bitecek olan sözel oturumun ardından saat saat 11.30'da sayısal oturum başlayacak ve bu sınav da 80 dakika sürecek. Veliler ise okul önünde heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi.

LGS sınavında birinci oturum 9.30’da başladı. İlk oturumda adaylara Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. 10.45’de sona erecek bu oturumun ardından adayların soluklanmak için 45 dakika süreleri olacak.

Haberin Devamı
LGS 2 saat sonra bitecek ve hayat devam edecek LGS'ye girecek öğrencilere ve ailelerine tavsiyelerde bulunan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Alim Kaya, “Sınavı büyüttüğünüz ölçüde gerginliğiniz artar ve stresiniz arttıkça da performansınız düşer. Sonuçta iki saat sonra o sınav bitecek ve hayat devam edecek. Rutinin dışına çok çıkmayın. Aileler ise sınavla ilgili çok fazla konuşmadan çocuklarının yanında olmalı. Çocuklar da bu süreçte beslenmelerine, uyku düzenlerine dikkat etmeli” dedi.

İKİNCİ OTURUM 11:30'DA BAŞLAYACAK

11.30’da başlayacak ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve adayların bu soruları yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak. Yüzbinlerce adayın ve ailelerinin uzun süredir hazırlandıkları LGS kapsamındaki merkezi sınav saat 12.50’de sona erecek.

SONUÇLAR 11 HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK

Toplam 90 sorudan oluşan sınavın sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak ve onu takip eden günlerde tercih dönemi başlayacak.

"BEKLENTİM YÜZDE 10'A GİRMEK"

Ataköy Atatürk Ortaokulu'nda sınava giren öğrencilerden Öykü Temiz "Çok yoğun bir tempoydum. Kendime ayıracak vaktim yoktu neredeyse. Bir şekilde atlattık. Beklentim yüzde 10 içerisine girmek beni mutlu edecektir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Anne Sema Temiz ise "Ben çocuğumla gurur duyuyorum. Hepsi güzel şekilde emek verdiler. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Elimizden gelen desteği verdik. Hayatını kendi kuracak. Doğru adımları atmasını sağlamaya çalışıyoruz. Her şeyden önce karar onun kararı. Güzel bir sınav geçireceğine eminim" şeklinde konuştu.

Sınava giren öğrencilerden Kerem Uçar ise "Sürekli çalıştım. İyi notlar aldığım zamanlar oldu. Kötü notlar aldığım zamanlar oldu. Böyle bir yıl geçti. Bence güzel bir yıl geçti. Şimdi bir yıllık emeğimin karşılığını almaya geldim. Umarım alır. Korktuğum bir ders yok. Matematiğin yine zor olacağını düşünmüyorum. Sınavdan korkmuyorum" şeklinde konuştu.

Bir başka öğrenci İsra Naz Aydın da heyecanlı ve kaygılı olduğunu ancak sınavdan başarılı bir sonuç almaya çalışacağını söyledi.