Gündem Mahmut Ustaosmanoğlu kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Cenazesi ne zaman ve nereden kalkacak? İsmailağa cemaati lideri Mahmut Hoca Efendi’nin yerine kim gelecek?

Mahmut Ustaosmanoğlu kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Cenazesi ne zaman ve nereden kalkacak? İsmailağa cemaati lideri Mahmut Hoca Efendi’nin yerine kim gelecek?

Paylaş
Mahmut Ustaosmanoğlu kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Cenazesi ne zaman ve nereden kalkacak? İsmailağa cemaati lideri Mahmut Hoca Efendi’nin yerine kim gelecek?

Mahmut Hoca Efendi’nin vefatı milyonları üzüntüye boğdu. Türkiye’nin önde gelen kanaat liderlerinden olan İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 23 Haziran Perşembe günü hayata gözlerini yumdu. Mahmut Ustaosmanoğlu kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Cenazesi ne zaman ve nereden kalkacak? İsmailağa cemaati lideri Mahmut Hoca Efendi’nin yerine kim gelecek? İşte detaylar…

Halk arasında Mahmut Hoca Efendi olarak bilinen İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesine milyonlarca vatandaşın katılması bekleniyor. Cenaze töreni için hazırlıklar yapıldı, İsmailağa cemaatinin kapıları hem şehir hem de yurt dışından gelecek katılımcılar için açıldı. İşte yaşamıyla da ölümüyle de adından söz ettiren Mahmut Hoca Efendi hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

İSMAİLAĞA CEMAATİ LİDERİ MAHMUT USTAOSMANOĞLU KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, halk arasında Mahmut Hoca Efendi 93 yaşındayken Hakk’a yürüdü. Vefat haberini Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Paylaşımda "Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular" ifadelerini kullanıldı.

HASTALIĞI NEYDİ?

İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu geçtiğimiz günlerde yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hastaneye kaldırılmıştı. Mahmut Hoca Efendi tedavi gördüğü hastanede böbrek rahatsızlığı nedeniyle vefat etti.

CENAZESİ NE ZAMAN VE NEREDEN KALKACAK?

İsmailağa Camii'nin resmi hesabından paylaşılan bilgiye göre Ustaosmanoğlu'nun cenazesi 24 Haziran Cuma günü Cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Haberin Devamı

Mahmut Hoca Efendi’nin cenazesi Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı Şehitliği’ne defnedilecek.

İSMAİLAĞA CEMAATİ LİDERİ MAHMUT HOCA EFENDİ’NİN YERİNE KİM GELECEK?

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Hoca Efendi’nin yerine kimin geçeceği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

1929 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Mahmut Ustaosmanoğlu, gençliğinde etraftaki köylerin hocalarından ders aldı. 16 yaşında icazet alan İslam alimi, icazet aldıktan sonra köyünde ders vermeye başladı. Henüz askerlik çağına gelmeyecek kadar genç yaşında, yetiştirmiş olduğu talebelerine icazet verdi. 16 yaşındayken evlendi.

1952 yılında şeyhi Ali Haydar Efendi ile tanıştı. Askerlik dönüşünde Ali Haydar Efendi tarafından İsmailağa Camii'nde imamlık yapması üzerine davet aldı. 1954 yılında İsmailağa Camii'nde imamlık görevine başlayan Ustaosmanoğlu, bu görevini 1996 yılında emekli olana kadar sürdürdü.

2010’da İstanbul'da düzenlenen Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'ndan sonra kendisine İslam'a Üstün Hizmet Ödülü verildi.