Gündem Maltepe Belediyesi hangi partide? Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Maltepe Belediyesi hangi partide? Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Paylaş
Maltepe Belediyesi hangi partide? Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Maltepe Belediyesi, gerçekleştirilen rüşvet operasyonu ile gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, operasyon üst düzey yönetimden kişiler ile zabıta personelinin de aralarında bulunduğu 10 kamu görevlisi toplam 18 kişiye karşı düzenlendi. Gelen haberlerin ardından Maltepe Belediyesi hangi partide? Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir, kaç yaşındadır? Araştırmaları da yoğunluk kazandı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediyeye düzenlenen operasyonun ardından merak konusu oldu. Maltepe’de ilk olarak 2014 yılında belediye başkanı seçilen ve adaylığını koyduğu 2019 yerel seçimlerinde yeniden başkan seçilen Ali Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi gibi daha pek çok görevde bulundu.

Haberin Devamı
Maltepe Belediyesi'nde rüşvet operasyonu Maltepe Belediyesi'nin üst yönetiminde görevli kişiler ile zabıta personelinin de aralarında yer aldığı 10'u kamu görevlisi toplam 18 şüpheliye 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek' 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından operasyon düzenlendi.

TOPLAM 18 ŞÜPHELİYE YÖNELİK OPERASYON DÜZENLENDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında 'örgütlü olarak Rüşvet almak, vermek', 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından suç tarihinde Maltepe Belediyesi'nin üst yönetiminde görevli kişiler ile zabıta personelinin de aralarında yer aldığı 10'u kamu görevlisi toplam 18 şüpheliye yönelik 20 Mayıs sabah saatlerinde eş zamanlı Operasyon düzenlendi.

MALTEPE BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Gerçekleşen rüşvet operasyonu ile gündeme gelen Maltepe belediyesinin hangi partide olduğu pek çok kişi tarafından merak edildi. Maltepe belesiyesi 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçim sonuçlarına göre Cumhuriyet Halk Partisi'ndedir.

Haberin Devamı

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI ALİ KILIÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç 1964 yılında Tunceli’nin Pülümür ilçesinde dünyaya geldi. 1980’de yurtdışına çıkan Kılıç, Almanya’da eğitimini tamamlarken aynı zamanda gazeteciliğe başladı.

Bir gazetenin Münih temsilciğini yapan Ali Kılıç Afganistan, Romanya ve Yugoslavya’daki savaşları gazeteci olarak yakından takip etti.

Ali Kılıç, Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nda Genel Başkanlık görevinde bulundu, ardından Türk–Alman Dostluk Federasyonu Kurucu Genel Başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulunan siyaset insanı Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevini de sürdürdü.

2014 Yerel Seçimlerinde Maltepe Belediye Başkanı olan Kılıç 2019 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterildi ve kazandı.