Gündem Marmaris orman yangınını çıkaran Sacit Ayhan’ın babası konuştu: Keşke ölüsünü bulsaydım!

Marmaris orman yangınını çıkaran Sacit Ayhan’ın babası konuştu: Keşke ölüsünü bulsaydım!

Paylaş
Marmaris orman yangınını çıkaran Sacit Ayhan’ın babası konuştu: Keşke ölüsünü bulsaydım!

Marmaris'teki orman yangınını başlatan Sacit Ayhan tutuklandı. Zanlının babası Kadir Ayhan oğlu hakkında açıklamalarda bulundu. Gözyaşlarına boğulan baba Ayhan, 'Doğadan ekmek yiyen birisi. Yıllarca arıcılık yaptı benimle. Keşke orman yanmasaydı. Keşke kendisini öldürseydi de ölüsünü bulsaydım. Herkesin ekmeğiyle oynadı...' ifadelerini kullandı.

Marmaris'te orman yangınını başlatan Sacit Ayhan tutuklandı. Sacit Ayhan'ın babası Kadir Ayhan oğlu hakkında yaptığı açıklamada, 'İşten gelince duş aldı giyinip gitti. Ama gelmeyince ve yangın çıkınca endişelendim. Aradım ulaşamadım. Yangının ortasında kaldığını düşündüm. Sonra güvenlik güçleri motorunu buldu. Ardından kendisinin yakalandığını söylediler. Hiç ummuyordum. Yapacak birisi değil, doğayı da seven birisi. Doğadan ekmek yiyen birisi. Yıllarca arıcılık yaptı benimle. Keşke orman yanmasaydı. Keşke kendisini öldürseydi de ölüsünü bulsaydım. Çünkü orman gitti. Biz arıcılıkla uğraşan kişileriz. Herkesin ekmeğiyle oynadı' dedi. 

Haberin Devamı
Marmaris yangınında 3'üncü gün Muğla'nın Marmaris ilçesinde farklı noktalarda devam eden orman yangınıyla mücadelede 3'üncü güne girildi. Alevler rüzgarın etkisiyle Marmaris güzergahına doğru ilerlemeye başladı. Yangının duman ve külleri Marmaris ilçe merkezine ulaştı. Meteorolojik verilere göre bugün öğleden sonra rüzgarın etkisi 3 günün en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Datça-Marmaris karayolu da trafiğe kapatıldı.

Kadir Ayhan, 'Oğlunuz nasıl bir insandı?' sorusunu ise şöyle yanıtladı: Sessiz sakin bir insandı. Akşam 9-10'da yatar sabah 9'da kalkar. Sinirli ve agresif değildir. Perperişanım…

NE OLMUŞTU?

Şüpheli, Marmaris İlçesi Hisarönü mahallesi Bördübet köyü Saklı Koy mevkiinde ormanlık alan içerisinde yatar vaziyette sarhoş olarak yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Şüpheli ilk sorgusunda; "Ailevi sorunlarım var. Babam araziyi sattı. Babam tarafından dışlandım.

Ormana sigara izmaritleri attım. Kendimi de ateşe verip intihar etmek istedim" demişti.

A Haber