Gündem Marmaris'te zarganayı tırmıkla kovaladı! '2 gündür peşindeydim'

Marmaris'te zarganayı tırmıkla kovaladı! '2 gündür peşindeydim'

Paylaş
Marmaris'te zarganayı tırmıkla kovaladı! '2 gündür peşindeydim'

Muğla'nın Marmaris ilçesinde köpekbalığı zannettikleri Akdeniz zarganasını tırmıkla kovalayan Sezai Külünç, yaşananları anlattı. Külünç, '2 gündür o bölgede balığın peşindeydim. Yakalamak istedim, insanlar kenara kaçmaya çalıştı. Öyle korkulacak bir şey değildi' dedi. 

Marmaris'te önceki gün denizde yüzdükleri sırada gördükleri Akdeniz zarganasının köpekbalığı olduğunu düşünen vatandaşlar, büyük panik yaşadı. Bazı vatandaşlar yüzmeyi bırakıp kaçmaya çalıştı. Tatilcilerin kaçıştığını gören Sezai Külünç, eline aldığı tırmıkla denize girdi.

Haberin Devamı

Külünç, uzun süre tırmıkla Akdeniz zarganasını kovaladı. Külünç, "2 gündür o bölgede balığın peşindeydim. Yakalamak istedim. İnsanlar kenara kaçmaya çalıştı. Onu görünce denize girip yakalamaya çalıştım. Öyle korkulacak bir şey değildi" dedi. Akdeniz zarganası kafasına aldığı darbenin ardından hızlıca denizin derinliklerine doğru kaçtı. Görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından Marmaris Belediyesi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Halk plajında görülen ve köpekbalığı zannedilen balığın Akdeniz zarganası olduğu anlaşılmıştır. Uzmanlara göre zararsız bir hayvandır. Bu yüzden denize girerken yanınıza paspas sopası almanıza gerek yoktur" ifadelerine yer vermişti.

Sabah / Mikail Zeybek