Gündem Maske kararı sonrası YÖK Başkanı'ndan açıklama

Maske kararı sonrası YÖK Başkanı'ndan açıklama

Paylaş
Maske kararı sonrası YÖK Başkanı'ndan açıklama

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, maske şartının kapalı alanlarda kaldırılmasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı.

Haberin Devamı

Erdoğan maske kullanma zorunluluğuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Korona virüs tedbirleri çerçevesinde yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına vakalar, binin altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulumuzun önerisi, ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı, hastalık şüphesi, riskli gruplarla teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir." ifadelerine yer verdi.

Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kalktı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün son kez gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından yeni kararları duyurdu. Erdoğan, 'Kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında devam edecek.' dedi.

YÖK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar açıklamasında, "Bilim Kurulumuzun önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda tüm yükseköğretim kurumlarında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır. Maskesiz bu yeni dönemde tüm öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

EROL ÖZVAR'IN VAN ZİYARETİ

Geçtiğimiz günlerde Van’a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, temasları çerçevesinde öğrenci toplulukları ve genç ofis ziyaretlerinin ardından “Genişletişmiş Senato Toplantısı” programına katılmıştı. Burada akademisyenlere hitap eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ülkenin eşsiz hazinesi olan gençleri hayata ve topluma kazandırabilmenin önemli olduğunu belirtmişti.

YÖK Başkanı Özvar, “Ülkemizin, medeniyetimizin, kültürümüzün ve manevi değerlerimizle o gençleri hayata kazandırabilmek en büyük hedefimizdir. Üniversitemizdeki gelişmeyi görebiliyorum. Gerçekten bir heyecan ve dinamizm var. Bunun devam etmesini arzu ediyorum. Bizler de üzerimize düşen ödevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Gelecek taleplere karşı da hassas olduğumuzu bilmenizi isterim. Sizlerden istirhamım eğitim kalitesini olabildiğince yukarı çıkarabilmektir. Üniversiteyi üniversite yapan akademik üretimdir. Diğer taraftan bilimsel performans asıl önemli olan burasıdır” diye konuşmuştu.

Başkan Özvar, toplantının ardından üniversite yerleşkesinde bulunan sosyal tesislerde iftar programına katıldı. Burada da akademisyen ve öğrencilere seslenen Özvar, “Asıl olan bu hayatta çevresine, toplumuna, bir bütün olarak kendisini ihata eden muhite, duaya, hayvanlara faydalı olabilmek ve üretken olabilmektir. Esas itibariyle üniversite eğitimini anlamlı kılan da budur. İnsanın şahsi karakter gelişimine öncelikle katkı sağlamaktır. Meslek ve beceri bundan sonra geliyor. Üniversite bu anlamda size eşsiz bir imtiyaz sağlıyor. Dijital eğitim ve online eğitim olmalı ama onlardan daha fazla öğrenciler, hocalarıyla yüz yüze gelebilmeli, bölüm arkadaşlarıyla mutlaka var olabilmelidir. Aslında bakarsanız hayatta muvaffakiyet de akranlarımızla kuracağımız sağlıklı ilişkilere bağlıdır. Bu anlamda üniversitelerimiz fevkalade imtiyaz sağlıyor” şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı