Gündem MEB duyurdu! 12.sınıf öğrencileri dikkat! LGS ve devamsızlık açıklaması

MEB duyurdu! 12.sınıf öğrencileri dikkat! LGS ve devamsızlık açıklaması

Paylaş
MEB duyurdu! 12.sınıf öğrencileri dikkat! LGS ve devamsızlık açıklaması

LGS'de bugün itibariyle iptal edilen soru var mı? 12. sınıf öğrencilerini devamsızlıktan sınıfta kalacak mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. MEB'in açıklamasına göre, LGS'de iptal edilen soru yok. 12. sınıf öğrencilerini devamsızlıktan sınıfta bırakılmayacak. Öte yandan 2022-23 eğitim - öğretim yılı takvimi netleşti. İşte MEB'in son dakika açıklaması...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS'de bugün itibariyle iptal edilen hiçbir sorunun olmadığını belirtti. Lise son sınıf öğrencilerinin devamsızlıklarına ilişkin Özer, "12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 3600 EK GÖSTERGE

3600 ek göstergeye ilişkin konuşan Özer, "60 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanıyor. 411 bin civarında da emekli öğretmenimiz, yani yaklaşık 470 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanacak" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öğretmen atamalarına ilişkin bilgi veren Özer, "Son 19 yılda eğitim sistemine en fazla öğretmen ataması yapan iktidar bu iktidar. 500 bin öğretmen varken bu öğretmenlerin yüzde 40'ı kadınken, bugün bu oran arttı, kadın öğretmen sayısı da arttı, yüzde 59. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltamadığınız zaman kalite düşer." şeklinde konuştu.

2022-2023 YILI EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ NETLEŞTİ

Takvim netleşti. 2022-23 eğitim - öğretim yılı 12 Eylül'de başlayacak, 16 Haziran'da sona erecek. Öğretmenlerimizin mesleki çalışmaları 1 Eylül itibariyle başlayacak.

Haberin Devamı

ARA TATİLLER DEVAM EDECEK

Ara tatilleri çok düşündük, kaldıralım mı kaldırmayalım mı? Bir değişikliğe gitmedik. 14-18 Kasım'da ilk dönem, ikinci dönem de 17-20 Nisan tarihinde yapacağız. İkinci dönem ara tatilini Ramazan Bayramı ile birleştirdik. Kısa tuttuk. 23 Ocak'ta da yarı yıl tatilini planlıyoruz.

ARA TATİLLERDE ÖĞRETMENLERİN OKULA GELME ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYORUZ

Bir müjde daha vereyim o zaman. Kovid-19 salgınında öğretmenlerimiz çok yoruldu. Biz dijital platform oluşturmuştuk öğretmenler için. Ara tatillerde öğretmenlerin okula gelme zorunluluğunu kaldırıyoruz ilk defa. Uzaktan eğitim görecek öğretmenlerimiz.