Gündem Merkezi sınav sonuçları açıklandı

Merkezi sınav sonuçları açıklandı

Paylaş
Merkezi sınav sonuçları açıklandı

Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine uygulanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları'nın sonuçları açıklandı. Bu sonuçlar öğrencilerin sadece liselere yerleştirmelerinde kullanılmayacak, aynı zamanda karne notlarına da yansıyacak

Merakla beklenen Merkezi Sistem Ortak Sınavları’nın sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlar e-okul üzerinden öğrenilebiliyor.

1 milyon 290 bin ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi, 28-29 Kasım 2013’te ilk defa uygulanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları’na katıldı. Öğrenciler iki gün boyunca Türkçe, matematik, yabancı dil, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ile T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinden sınavlara girdi.

İki gün de saat 09.00’da başlayan sınavlar 12.00’de sona erdi, öğrenciler her gün üç dersten sınava tabi tutuldu. Oturumlar yarım saat arayla yapıldı. 40 dakika süren oturumlarda öğrenciler her dersten 20’şer soru yanıtladı.

KARNE NOTLARINA DA YANSIYACAK


Bu sınavlara katılamayan ve geçerli mazereti olan öğrenciler de 14-15 Aralık’ta Merkezi Sistem Ortak Sınavları’na katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı yapılan değerlendirmenin ardından bugün sonuçları açıkladı. Öğrenciler e-okul üzerinden sonuçlarını öğrenebilir. Bu sonuçlar öğrencilerin sadece liselere yerleştirmelerinde kullanılmayacak, aynı zamanda karne notlarına da yansıyacak.