Gündem Meteoroloji saat verdi, İstanbul dahil 22 kente geliyor! 14 Ağustos hava durumu raporu

Meteoroloji saat verdi, İstanbul dahil 22 kente geliyor! 14 Ağustos hava durumu raporu

Paylaş
Meteoroloji saat verdi, İstanbul dahil 22 kente geliyor! 14 Ağustos hava durumu raporu

14 Ağustos hava durumu raporunu yayınlayan Meteoroloji, İstanbul dahil 22 kent için alarm verdi. Kuvvetli sağanak yağış geliyor. Yağmur saat kaçta başlayacak? Adana, Antalya, Ankara, Kocaeli ve diğer illerde hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'nin 14 Ağustos 2022 Pazar hava durumu uyarıları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, İstanbul dahil 22 ilde kuvvetli sağanak bekleniyor. Saat verip uyaran Meteoroloji hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediğini duyurdu.

Haberin Devamı

Meteoroloji 14 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, İstanbul dahil ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Eskişehir, Adana'nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyıları, Akdeniz'in Toroslar Mevkii ile Ankara ve Çankırı'nın kuzeybatı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

EDİRNE °C, 34°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 30°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Üsküdar, Kadıköy, Maltepe ilçeleri; gece saatlerinde il geneli kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 31°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Ankara: Parçalı bulutlu, öğleden sonra kuzeybatı ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

İzmir: Az bulutlu 32

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 30

Samsun: Parçalı bulutlu 28

Erzurum: Az bulutlu ve açık 33

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

Bursa'da sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi Bursa'da öğleden sonra başlayan ve bir saat süren sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Alt geçitlerde oluşan su birikintisi uzun araç kuyruğuna yol açarken 15'e yakın ev ve iş yerinde su baskını meydana geldi.