Gündem Meteoroloji'den 9 il için alarm! Sıcak hava yerini şiddetli yağmura bırakacak

Meteoroloji'den 9 il için alarm! Sıcak hava yerini şiddetli yağmura bırakacak

Paylaş
Meteoroloji'den 9 il için alarm! Sıcak hava yerini şiddetli yağmura bırakacak

Hava durumu raporunu yayımlayan Meteoroloji 9 kenti uyardı. Kavurucu sıcaklar yerine şiddetli yağmura bırakıyor. Meteoroloji; ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışına karşı uyardı. 5 gün boyunca sürecek. İşte yağışlı hava beklenen bölgeler...

Yurt genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar yerini serin ve yağmurlu havaya bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre kuvvetli yağışlar geliyor. Bugün için 9 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Son verilere göre yurt genelinde 5 gün boyunca sağanak yağış bekleniyor. Yağışların bugün Marmara, Trakya ve Karadeniz bölgelerinde etkili olacağı ifade ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya kesimi, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Osmaniye, Bolu, Düzce, Karabük, Çorum, Amasya, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Balıkesir'in kuzey kıyıları, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın batısı ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta, Burdur ve Ankara çevreleri ile Antalya, Muğla ve Aydın'ın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, uyarılarda bulunarak, "Bugün İstanbul’da çok kuvvetli olmayacak yağmur sabah 10-11 gibi Avrupa yakasında başlar öğlen boğaz çevresine gelir. Öğleden sonra Anadolu yakasında var-yok arası hafif yağış olabilir. Akşama yağmur kalmaz sıcaklık 32 C. yarın da program aynı" ifadelerine yer verdi.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, "Bugün Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta, Burdur ve Ankara çevreleri ile Antalya, Muğla ve Aydın'ın iç kesimlerinde Yağış kuvvetli. Öğleden sonra 13-14 gibi başlayacak yağmur Afyonkarahisar ve Ankara da Akşam 18-19 saatlerinde su baskını yapabilir. Gece kesiliyor. Ankara 32 C" dedi.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

SARI KODLU UYARI YAPILAN 9 İL

Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, Muğla, Uşak

Öte yandan AFAD, Ankara, Denizli, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Muğla ve Antalya için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.