Gündem Meteoroloji'nin ardından Ankara Valiliği de uyardı: Sel ve su baskınına dikkat

Meteoroloji'nin ardından Ankara Valiliği de uyardı: Sel ve su baskınına dikkat

Paylaş
Meteoroloji'nin ardından Ankara Valiliği de uyardı: Sel ve su baskınına dikkat

Ankara Valiliği, gün içinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle olası ani sel ve su baskınlarına karşı uyarı yaptı. Meteoroloji de kuvvetli yağışlar nedeniyle İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 32 kente sarı kodlu uyarıda bulunmuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 32 il için sarı kod verirken, Ankara Valiliği, kent genelinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle olası ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

Haberin Devamı

Valilik tarafından yapılan açıklamada, öğlen saatlerine dikkat çekilirken, şu bilgilendirme yapıldı:

“Bugün öğle saatleri itibariyle ilimiz genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.”

UYARILARIN ARDINDAN ANKARA'NIN BATISINDA YAĞIŞ BAŞLADI

Ankara'da 4 kişinin öldüğü sel baskınlarına neden olan sağanak yağışın ardından yeniden yağışlı hava etkili olmaya başladı. Nallıhan, Sincan, Etimesgut ilçelerinde sağanak yağış sonucu caddelerde sel meydana geldi.

KIRIKKALE VALİLİĞİ DE UYARI YAYINLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırıkkale'de gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. Kırıkkale Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından su baskını, yıldırım, rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde öğlen saatleri itibariyle beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.