GündemMSB kahreden haberi duyurdu: 20 şehidimiz var! Uçağın kara kutusuna ulaşıldı

MSB kahreden haberi duyurdu: 20 şehidimiz var! Uçağın kara kutusuna ulaşıldı

MSB kahreden haberi duyurdu: 20 şehidimiz var! Uçağın kara kutusuna ulaşıldı

Azerbaycan’ın Gence kentinden Türkiye’ye gelmek için havalanan, içinde 20 personelin bulunduğu Türk Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi askeri kargo uçağı, Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü. MSB uçakta bulunan 20 askerimizin şehit olduğunu duyururken bölgeye giden Gürcistan İçişleri Bakanı Geladze, 18 şehidimizin naaşının bulunduğunu 2 şehidimizin naaşının ise aranmaya devam ettiğini söyledi. Öte yandan Gürcistan medyası, düşen uçağın kara kutusuna ulaşıldığını duyurdu.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C130 askeri kargo uçağı Azerbaycan'ın Gence Havaalanı'ndan havalandıktan sonra Türkiye'ye dönüş yolunda Gürcistan sınırları içerisinde düştü. Milli Savunma Bakanlığı bu sabah acı haberi duyurdu ve uçaktaki 20 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Şehitlerin isimleri açıklanırken düşen kargo uçağının enkazında incelemeler başladı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

DÜŞEN UÇAKTA MÜHİMMAT YOK

CNN Türk'te konuşan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, askeri personel dışında düşen kargo uçağında patlayıcı mühimmat taşınmadığını söyledi.

Şendir şu ifadeleri kullandı:

Türkiye bizden duysun uçakta bir patlayıcı mühimmat taşınmıyordu. İddia şu ise bu uçak dışarıdan vurulduysa karadan havaya füze ile ya da bir başka hava aracı ile vurursunuz. Bu ikisini de uçak kabuğunda ve radar izinde görürsünüz.

Şunu söyleyelim kesin kaza sebebini öğrenmemiz haftalar alacaktır. Başka bir saldırı veya müdahale ile düştüğü ise daha kısa sürede öğrenilebilir.

GÜRCİSTAN MEDYASI: KARA KUTU BULUNDU

Gürcistan medyasında çıkan haberlere göre, düşen uçağın kara kutusuna ulaşıldı.

Haberin Devamı

"18 ASKER NAAŞI BULUNDU, 2'Sİ ARANIYOR"

Gürcistan’da düşen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait C-130 tipi askeri kargo uçağının enkazındaki arama çalışmaları sürüyor. Gürcistan İçişleri Bakanı Gela Geladze, son duruma ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Geladze, Gürcistan'ın Kakheti bölgesine bağlı Siğnaği'de düşen uçaktaki 20 askerden 18’inin naaşına ulaşıldığını belirterek, "2 asker için arama çalışmaları devam ediyor" dedi.

Geladze, Türkiye İçişleri Bakanlığı ile sürekli koordinasyon halinde olduklarını ifade ederek, "Türk mevkidaşlarımızla ortak bir uluslararası arama-kurtarma ekibi oluşturduk" diye konuştu. Gürcistanlı Bakan Geladze, kazaya ilişkin detaylı bilgilerin Türkiye tarafıyla birlikte paylaşılacağını aktardı.

"UÇAĞIN BİRÇOK PARÇASI GENİŞ BİR ALANA DAĞILMIŞ DURUMDA"

Bakan Geladze, Gürcistan Savunma Bakanlığı personeli ile İçişleri Bakanlığı’nın farklı birimlerinin de arama çalışmalarına dahil edildiğini belirterek, "Uçağın birçok parçası geniş bir alana dağılmış durumda. Bu nedenle insan gücünün seferber edilmesi büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.
Geladze, soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Soruşturmanın çıkarları gereği şu aşamada detayları paylaşmaktan kaçınacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı

MSB kahreden haberi duyurdu: 20 şehidimiz var Uçağın kara kutusuna ulaşıldı

MSB: 20 PERSONEL ŞEHİT DÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kahraman silah arkadaşlarımız Azerbaycan'dan ülkemize gelmek üzere havalanan C-130 askeri kargo uçağımızın Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmesi nedeniyle 11 Kasım 2025 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." dedi.

Haberin Devamı

ENKAZ ALANINDA EKİP SAYISI ARTIYOR

CNN Türk Özel Habeler Müdürü Fulya Öztürk askeri kargo uçağının düştüğü alanda ekip sayısının arttığını söyleyerek yaşananları anlattı;

"Uçağın 3 parçaya ayrıldığı ve 3 noktada olduğu belirtiliyor. Ben kuyruğu ve burun kısmını görmedim. Onların da dağın arkasında olduğu bilgisini aldım. Şu anda enkaz parçasından ziyade naaşların alınması konusu yani detay bu…

Çok sayıda ekip yürüyor. Sürekli bir hareket var şu an bölgede. Bulunduğum yerde bir ev yok yaşam alanı yok onu belirtelim uçağın düştüğü yerde herhangi bir ev yok ama dağın arkasında küçük bir kasabanın olduğu söyleniyor. Bazı görgü tanıkları ses duyduklarını söylüyorlar. Sabah saatlerinde ona yakın askeri araç geldi buraya. O araçların içi asker doluydu o askerler de aramalara katıldı. Onlar mesela arazinin daha uzak noktalarına gittiler. Yani daha çok odaklandıkları yer önümüzdeki dağ ve dağın arkası onu biliyoruz artık net bir şekilde ve buradan da bazı deliller de toplandı ve bazı yani emareler diyelim toplandı. Yani her türlü ihtimal değerlendiriliyor arazide çok soru işareti var niye düştüğüne dair yani uçak düşerken havada bir yangın yok.

Havada bir patlama yok, yangın yok, düştükten sonra yangın başlıyor ve bir patlama sesi duydukları söyleniyor buradaki vatandaşlar. Bu dağın arkasında küçük bir kasabada bir çobanın o görüntüyü çektiği söyleniyor uçağın düşme anına dair. Bu çalışmalar öyle bugün bitecek gibi de görünmüyor açıkçası zaten ilk etapta bütün şehitlerimizin aziz şehitlerimizin naaşlarının alınması Türkiye’ye uğurlanması öncelikle bu aşamanın gerçekleşmesi sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi isteniyor."

KARGO UÇAĞININ PARÇALARINA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER

Azerbaycan'dan havalandıktan sonra Gürcistan'da düşen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait C-130 kargo uçağın parçalarına ait yeni görüntülere ulaşıldı.

MSB kahreden haberi duyurdu: 20 şehidimiz var Uçağın kara kutusuna ulaşıldı

Türkiye'ye dönmek üzere Azerbaycan'ın Gence şehrinden havalanan ve Gürcistan sınırlarından düşen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait C-130 tipi askeri kargo uçağında bulunan 20 askeri personel şehit oldu. Uçağın enkazının bulunduğu bölgede çalışmalar devam ederken, uçağın parçalarına ait yeni görüntülere ulaşıldı.