Gündem Müttefik askerler, Efes 2022 deneyimlerini aktardı

Müttefik askerler, Efes 2022 deneyimlerini aktardı

Paylaş
Müttefik askerler, Efes 2022 deneyimlerini aktardı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İzmir'de gerçekleştirdiği Efes- 2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nda (Efes- 2022) yer alan dost ve müttefik ülkelerin askerleri, deneyimlerini aktardı.

Efes- 2022 tatbikatı, dost ve müttefik 37 ülkenin askerlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tatbikata katılan yabancı askerler, TSK'dan edindiği deneyimleri anlattı.

Haberin Devamı
Efes-2022’nin gündüz safhası göğüs kabarttı TSK’nın en büyük planlı tatbikatı olan Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nın gündüz safhası denizden yapılan kara bombardımanıyla başladı. Tatbikatı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve Sahil Güvenlik Komutanının yansıra diğer ülkelerin seçkin gözlemcileri takip ederken, tatbikat aksiyonlu anlara sahne oldu.

Topçu Subayı Yüzbaşı Aaron, ateş destek gözlem timleri ve sahadaki askerlerle yoğun şekilde çalıştıklarını belirterek, "Herkes harikaydı. Beraber çalıştığımız tüm askerlerle çok iyi ilişkilerimiz oldu. NATO'daki ortaklarımızı tanıma fırsatı yakaladım ve Türkiye'nin çok güçlü bir millet olduğunu öğrendim" dedi.

Kamerun ordusunda donanma komutanı olan asker de ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkileri büyütmek ve geliştirmek için tatbikata davet edildiklerini söyleyerek, "Türkiye'nin iyi bir ülke olduğunu söylemek isterim. Türkiye, diğer uluslarla uyumlu bir şekilde çalışabilen lider bir ülkedir. Türk ordusuna, beni bu başarılı tatbikata katılmaya davet ettiği için teşekkür ederim" ifadesini kaydetti.

Haberin Devamı