Gündem Nisa bebeğin ölümünde kahreden iddia! Sağlıklıydı, nasıl bu hale geldi?

Nisa bebeğin ölümünde kahreden iddia! Sağlıklıydı, nasıl bu hale geldi?

Paylaş
Nisa bebeğin ölümünde kahreden iddia! Sağlıklıydı, nasıl bu hale geldi?

Pendik’te annesi tarafından sokağa terk edilen, Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz’ın sütanneliğini yaparak kendisine Nisa Mihriban adını verdiği bebek hayatını kaybetti. Olaya ilişkin yapılan incelemede, bebeğin ölümünün sebebinin boğazına kaçan kusmuk benzeri bir madde olduğu, bebeğin Çocuk Bakımevi’nde bakımını yapan D.Y.’nin ihmali olduğu iddiasıyla hakkında işlem başlatıldığı öğrenildi.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Pendik 11 No'lu Acil Yardım İstasyonu'nda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz, 29 Mart Salı günü Pendik'te boş araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitti. Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettikleri bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi. Nisa Mihriban ismi verilen bebek, sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir süre sonra sağlık durumu kötüye giden 'Nisa Mihriban' bebek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Bebeğin bu sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleştiği öğrenildi.

Haberin Devamı

NİSA BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz canlı yayında "Gerçekten çok trajik ve üzücü bir olay ne yazık ki. Pendik'te boş bir arazide bulunmuştu Nisa bebek. Sağlıklıydı, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda bakım altındaydı ancak bir anda fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak üzücü haber geldi ve Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti, Nisa bebek hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Tokaz, "Nisa bebek Türkiye'nin günlerdir konuştuğu bir bebekti. Hiç kimse böyle bir şey olacağını beklemiyordu çünkü Nisa bebek Çocuk Esirgeme Kurumu'nda bakım altındaydı, herhangi bir sıkıntı yoktu. Ne yazık ki Nisa bebek Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde hayatını kaybetti" dedi.

Bebeğini terkeden Ebru S. emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Haberin Devamı

BEBEĞİ BIRAKMA ANLARI KAMERADA

Nisa bebeğin ölümü tüm Türkiye'yi yasa boğarken Ebru S.'nin bebeğini ölüme terk ettiği anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde elinde bir elinde bavul diğer elinde çanta içinde bebeğini taşıyan Ebru S. Pendik metro istasyonunda kameralara takıldı. Soğukkkanlı tavırları dikkat çeken Ebru S. bir süre sonra taksi ile bebeği bırakacağı yere yakın bir yere geliyor. Sonraki görüntüde ise bebeği öle terk etme anları saniye saniye kameralara yansıdı.

İşte o görüntüler:

Bebeğini ölüme terk ettiği anlar kamerada Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın süt verdiği ve hayatını kaybeden 3 aylık 'Nisa Mihriban bebeğin biyolojik annesi Ebru S'nin bebeğini ölüme terk ettiği anlar kamerada.

RAHAT TAVIRLARI PES DEDİRTTİ

Bir diğer görüntü de Ebru S.'nin bebeği bırakıp döndüğü kameralara yansıdı. Elinde sadece bavul görünen Ebru S.'nin hiçbir şey olmamış gibi rahat tavırlarla yürümesi dikkat çekti.

ÇOCUK BAKIMEVİNDE ‘İHMAL’ İDDİASI

Nisa Mihriban’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine yapılan incelemede, bebeğin bakıldığı Çocuk Bakımevi’nde bakıcı ihmali olduğu anlaşıldı. İddiaya göre burada bebeğin bakımını yapan D.Y. adlı bir kadın hakkında ise “taksirle yaralama” suçundan işlem başlatıldı. Ölüm sebebinin boğazına kaçan kusmuk benzeri bir madde olduğu, bebeğin bakımını yapan D.Y.’nin ihmali olduğu iddiasıyla hakkında işlem başlatıldığı öğrenildi.

NÜFUSTA EBRAR NİL

Boş bir arazide bulunduktan sonra Nisa Mihriban ismi verilen ve nüfus kayıtlarına göre 3 Ocak 2022 doğumlu olan bebeğin, nüfus kayıtlarında isminin Ebrar Nil S. olduğu öğrenildi.  

Haberin Devamı

 

AİLE BAKANLIĞI: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR  

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Nisa bebek ile ilgili yapılan açıklamada, "Adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Anne Ebru S. tarafından terk edilen Nisa bebek, 30 Mart'ta emniyet birimleri tarafından Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşa getirilmiştir. 31 Mart sabah saatlerinde solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle kurumda görevli sağlık personeli tarafından Nisa bebeğe müdahale edilmiş ve ambulansla hastaneye götürülmüştür. Bebek hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınmış ve durumunun kritik olduğu bilgisi edinilmiştir. Konuyla ilgili derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" bilgileri yer aldı.

(DHA-İHA)