Gündem Nisa bebek olayında ihmali olduğu söylenen bakıcı konuştu: Ben bıraktığımda iyiydi!

Nisa bebek olayında ihmali olduğu söylenen bakıcı konuştu: Ben bıraktığımda iyiydi!

Paylaş
Nisa bebek olayında ihmali olduğu söylenen bakıcı konuştu: Ben bıraktığımda iyiydi!

İstanbul Pendik'te boş araziye annesi tarafından bırakılan Nisa bebek,Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir süre sonra sağlık durumu kötüye giden Nisa bebek yoğun bakıma kaldırıldı. Olayla ilgili ihmali olduğu iddia edilen bakıcının şüpheli olarak ifadesi alındı. İşte o bakıcının ifadeleri...

 

ATT Büşra Durmaz'ın sütannelik yaptığı 3 aylık Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği iddia edilmişti. Bulunduktan sonra ambulans ile Çocuk Yuvası'na getirilen Nisa bebek bakıma alınmıştı. 7 kimsesiz çocuk ile birlikte bakılan Nisa bebeğin, hareket etmediği ortaya çıkınca hastaneye kaldırıldı.
Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği öne sürüldü. Bunun üzerine polis soruşturma başlattı. Olayla ilgili iki bakıcının şüpheli olarak ifadesi alındı.

Haberin Devamı
Bebeğini ölüme terk ettiği anlar kamerada Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın süt verdiği ve hayatını kaybeden 3 aylık 'Nisa Mihriban bebeğin biyolojik annesi Ebru S'nin bebeğini ölüme terk ettiği anlar kamerada.

'NİSA BEBEK AĞLIYORDU"

Yaklaşık bir hafta önce işe başladığı öne sürülen bakıcı D.Y. ifadesinde; "Tek anne olarak çalışıyordum. Yuvaya geldikten sonra çocuklara mama vermeye başladım. Nisa bebek çok ağlıyordu önce ona verdim.
Kucağıma alıp biberon ile besledim ve yatağına yatırdım. Diğer çocukar da ağladığı için tek tek besledim" dediği öne sürüldü.

NİSA BEBEK HAREKETSİZDİ

İddiaya göre bebeklerin beslenmesi bittikten sonra içeri giren bir temizlik görevlisi, Nisa bebeğin hareketsiz olduğunu fark etti.
Görevli, bebeği alıp kurum doktoruna götürdü.

 'GAYET İYİYDİ...'

Bu arada çocukları yıkamak için odadan ayrıldığını öne süren D.Y. ifadesinde; "İkinci çocuğu almaya geldiğimde Nisa bebek yoktu. Temizlikçi, doktor odasına götürmüş orada müdahale edilmiş" dedi.

Haberin Devamı

D.Y. ifadesinin devamında; "Ben Nisa bebeğe ne olduğunu, boğazına bir şey kaçıp kaçamadığını, neden fenalaştığını, hareketiz duruma neden geldiğini bilmiyorum.

 Ben yatağa bıraktığımda gayet iyiydi. Benim ihmalim yok" dediği iddia edildi. (Kaynak: Sabah)

ANNEYLE İLGİLİ KAN DONDURAN GERÇEK

İstanbul’un Pendik ilçesinde boş arazide bulunan ve acil tıp teknisyeni Büşra Durmaz'ın sütanneliğini yaptığı terk edilmiş bebeğin biyolojik annesi polis tarafından gözaltına alındı. 20 yaşındaki Ebru S. emniyet ifadesinde "Bebeği biri sahiplensin diye bıraktım. Keşke devlete sığınsaydım, çok pişmanım. Zorda kaldığımdan dolayı bebeği herkesin görebileceği kamuya açık bir alanda bıraktım. Öldürme kastım yoktur tamamen zorda kaldığım için bıraktım" dediği öğrenildi. Ayrıca annenin bebeği terk ettikten sonra hiçbir şey olmamış gibi cinsel ilişkiye girdiği de ortaya çıktı.