Öldürmek için takip etmişler

Kadıköy'deki pazarda öldürülen 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin sıradan bir tartışma sonucu değil planlı bir organizasyonla katledildiği ortaya çıktı. Canilerin önce parkta karşılaştığı Ahmet'i tehdit ettiği, daha sonra pazara kadar takip ettiği, orada bir tezgahtan bıçak alarak peşine düştükleri belirlendi.
Gazete Haberi
ÇETE HALİNDEYDİLER
Kadıköy'deki bit pazarına kaykay malzemesi almak için giden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi 16 yaşındaki Beray Budak tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Ahmet yere düştüğünde Umutcan Baba (16) tarafından tekmelenmişti. Olayın 'omuz atma' meselesi nedeniyle meydana geldiği öne sürülmüştü. Bu iki zanlı tutuklandıktan sonra soruşturma genişletilmiş, olaya yardımcı olan 14 ve 17 yaşındaki iki çocuk daha önceki gün tutuklanmıştı. Ortaya çıkan yeni güvenlik kamerası görüntüleri bu 4 zanlının çete halinde hareket ettiğini gösterdi.
HAKARET DURUMU YOK
Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, "Bu caniler Ahmet ve arkadaşlarını aynı gün bir parkta tehdit ediyor. Sonrasında pazar yerine iniliyor. İlk görüşme tesadüf değil, tamamen planlı, programlı ve organize. Her aşamada birlikteler. Faillerden biri Ahmet'in yerini gösteriyor. Diğer fail öbür 3 kişiye talimat veriyor. Önce 20.11'de pazardaki bir tezgahtan bıçak çalınıyor. Biri bıçağı alırken diğeri de görülmesin diye onu perdeliyor. Zanlı, 'Bana ve aileme hakaret etti o yüzden öldürdüm' diyor ama bunun hiçbir kanıtı yok" dedi.
AHMET İÇİN ADALET İSTİYORUZ
Ahmet'in katilleri Beray Budak ve Umutcan Baba dün hakim karşısına çıktı. Mahkeme önünde toplananlar "Adalet istiyoruz" çağrısında bulundu. Mahkeme 20 Haziran'a ertelendi. Duruşma sonrası Yasemin-Andrea Minguzzi çifti soruları yanıtladı. Baba Andrea Minguzzi, "Bu katilleri durdurmak lazım. Ahmet geri gelmeyecek ama sizin çocuklarınız için, herkes için savaşacağız" dedi.
-
İBB'nin kreş ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı
-
Bakan Kurum açılış töreninde konuştu: Sadece canlarımızı değil, umudu da çıkardık
-
Türkiye'nin "en güçlü" gayrimenkul yatırım şirketleri açıklandı
-
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
-
Faiz kararı için nefesler tutuldu! Merkez Bankası bugün açıklayacak! İşte piyasanın beklentisi