Gündem Orhan Turan kimdir? TÜSİAD’ın yeni başkanı Orhan Turan kaç yaşında ve nereli?

Orhan Turan kimdir? TÜSİAD’ın yeni başkanı Orhan Turan kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
Orhan Turan kimdir? TÜSİAD’ın yeni başkanı Orhan Turan kaç yaşında ve nereli?

Orhan Turan, Türkiye Sanayici ve İş insanları Derneği (TÜSİAD) başkanlığına seçilen isim oldu. Türkiye’yi gençlerin hayallerini kendi ülkelerinde gerçekleştirecekleri bir ülke haline getirmek için çalışacaklarını söyleyen Orhan Turan TÜRKOFED Başkanlığı görevini yürütüyordu…

TÜSİAD’ın genel kurulunda yapılan seçimin sonucunda TÜRKOFED başkanlığı görevini yürüten Orhan Turan Türkiye Sanayici ve İş insanları Derneği’nin yeni başkanı seçildi. İş dünyasını yakından ilgilendiren haberin ardından Orhan Turan kimdir? TÜSİAD Başkanı Orhan Turan kaç yaşında ve nereli? araştırmaları da yoğunluk kazandı…

Haberin Devamı

ORHAN TURAN KİMDİR?

1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi-Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Orhan Turan, yüksek lisansını Marmara Üniversitesi’nde İşletme alanında tamamladı. Kariyeri boyunca sivil toplum örgütlerinde görev almaya büyük önem veren başarılı iş insanı bu kapsamda Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) kurulmasında aktif rol aldı. 1997-1999 yılları arasında İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Turan, 2007-2011 yılları arasında iki dönem de İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin de (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.

Bugüne kadar birçok sivil toplum kuruluşunun aktif rol alan Turan, TÜSİAD’da 2017-2019 dönemi Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı, halen Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nde (TKYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve TÜRKONFED’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

STK’larda 26 yıldır aktif görev alan Turan, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nde lisansüstü seviyesinde dersler verdi.

2008 yılında Milliyet Gazetesi ve Ernst & Young iş birliğiyle yapılan Yılın Girişimcisi yarışmasında “Yılın Girişimcisi” ödülünü alan Orhan Turan, Monte Carlo’da düzenlenen “Dünya Yılın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye’yi temsil etti. Orhan turan aynı zamanda Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım firması olan ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yaptı.

İyi derecede İngilizce bilen Orhan Turan evli ve bir çocuk babasıdır.